Antena Meniu Search
x

Prinţul Charles a vorbit în limba română, în deschiderea unui eveniment de la Sibiu. Mesajul Alteţei Sale Regale

Prinţul Charles a adresat, luni, un mesaj în limba română, în deschiderea unui eveniment care a marcat lansarea unui proiect european. Prinţul a afirmat că se bucură să fie din nou în România, după o perioadă dificilă de trei ani.

de Redactia Observator

la 30.05.2022, 18:46

Prinţul Charles, mesaj în limba română, la Sibiu
Prinţul Charles, mesaj în limba română, la Sibiu - Facebook Tánczos Barna

”Este o mare bucurie să mă aflu din nou în România, după trei ani de absenţă. Gândurile mele au fost cu voi în această perioadă dificilă”, a declarat, luni, la Sibiu, Prinţul Charles, în deschiderea unui eveniment care a marcat lansarea unui proiect european.

Prinţul Charles, mesaj în limba română la Sibiu

Prinţul de Wales şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, au lansat, la Sibiu, cel mai mare proiect european transnaţional de refacere a pădurilor, relatează news.ro. Proiectul implică peste 100 de organizaţii din domeniul ştiinţei şi practicii forestiere din 20 de ţări diferite şi include 12 situri demonstrative de restaurare forestieră la scară largă în întreaga Europă. Unul dintre aceste situri este situat în Carpaţii româneşti. 

Cel mai mare proiect european de refacere a pădurilor

"Am fost deosebit de onorat să particip astăzi, alături de Alteța Sa Regală, Prințul Charles de Wales, la lansarea celui mai mare proiect european transnațional de refacere a pădurilor. Alteța Sa Regală, Prințul Charles de Wales, este un bun cunoscător al peisajelor din Transilvania și un adevărat ambasador al pădurilor din România. I-am mulțumit pentru implicare și efortul prin care aduce în atenția comunității internaționale aceste valori naturale ale României", a scris, pe Facebook, Tanczos Barna.

"La evenimentul științific și de politici publice #ThinkForest, din Sibiu, am subliniat că avem cele mai sănătoase și valoroase păduri din Europa. Acest lucru se datorează acelui tip de management, care a susţinut decenii la rând, regenerarea naturală. Pădurea a devenit rezilientă, s-a adaptat mult mai bine acestor schimbări climatice, care afectează, chiar distrug mii, zeci de mii de hectare de pădure în Europa. Biodiversitatea pădurilor, creşterea suprafeţelor protejate şi suprafeţelor de strictă protecţie reprezintă un element extrem de important în noua strategie forestieră, la care se lucrează acum în Ministerul Mediului şi care în luna septembrie va fi pusă pe masa Guvernului. Această strategie va fi construită împreună cu specialiştii de la cele mai renumite universităţi, facultăţi de silvicultură din România, cu experţi străini invitaţi şi sper să fie un nou punct de plecare pentru următoarele decenii. Totodată, din PNRR putem porni cel mai amplu program de împădurire și reîmpădurire, și pentru prima dată acordăm o subvenție pentru a încuraja proprietarii de terenuri să planteze păduri", a adăugat ministrul Mediului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Prinţul Charles a vorbit în limba română, în deschiderea unui eveniment de la Sibiu. Mesajul Alteţei Sale Regale