Sindicaliştii din Educaţie au obţinut autorizaţia pentru un nou protest în Piaţa Victoriei. Peste 20.000 de persoane sunt aşteptate vineri la manifestare
Greva profesorilor. Sindicaliştii din Educaţie au obţinut autorizaţie pentru organizarea unui nou protest în Capitală. Peste 20.000 de persoane sunt aşteptate vineri în Piaţa Victoriei. Potrivit autorizaţiei, evenimentul este programat în intervalul 11.00 – 16.00.
Potrivit organizatorilor, manifestarea are scopul de a "atrage atenţia asupra obligativităţii soluţionării problemelor salariale cu care se confruntă persinalul din învăţământul preuniversitar şi superior".
Traseul protestatarilor
Protestul se va derula astfel:
- Între orele 11.00 – 12.00, adunarea participanţilor în Piaţa Victoriei
- Între orele 12.30 – 15.00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Nicolae Titulescu – Pod Basarab – str. Grozăveşti – Bulevardul Geniului – Statuia Leu
- Între orele 15.00 – 16.00, adunare publică în zona Statuii Leu şi defluirea participanţilor
- Ligia Deca, anunţ despre sfârşitul anului şcolar. Cum se va încheia situaţia elevilor
- Guvernul nu i-a convins pe profesori, care nu renunță la proteste. Peste 20.000 de oameni sunt așteptați vineri...
- Guvernul va adopta Memorandumul privind majorările salariale în Educație. Greviștii spun că documentul nu are...
Pe durata protestului, manifestanţii anunţă că vor folosi bannere, pancarte şi mijloace audio. Încă de la începutul săptămânii, sindicaliştii au precizat că vor organiza un nou protest în Bucureşti pentru a-şi susţine revendicările.
Sindicaliştii se arată în continuare nemulţumiţi de măsurile adoptate de Guvern, chiar şi după adoptarea Declaraţiei privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul naţional de învăţământ, document publicat, joi, în Monitorul Oficial.
Sindicaliştii vor aplicarea în integralitate a grilei de salarizare
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor, a afirmat că sindicaliştii se aşteaptă la aplicarea în integralitate a grilei de salarizare.
"Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar", a declarat Nistor, potrivit news.ro.
Ultimele date prezentate oficial de către ministrul Educaţiei, Ligia Deca, arătau că, de la 1 iunie când au fost acordate majorări salariale, 21.000 de angajaţi din sistem au renunţat la grevă, 13.500 fiind cadre didactice.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰