Antena Meniu Search
x

Siria: Cel puțin 82 de morți în urma unui bombardament asupra unui centru comercial

Cel puțin 82 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise duminică într-un centru comercial din apropiere de Damasc în urma unui bombardament al aviației siriene

Cel puțin 82 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise duminică într-un centru comercial din apropiere de Damasc în urma unui bombardament al aviației siriene

Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), un ONG ce reprezintă opoziția moderată siriană, respectivul centru comercial se află în centrul orașului Douma, situat la 13 kilometri nord-est de capitala siriană. Conform aceleiași surse, bilanțul victimelor ar putea crește, întrucât alte cel puțin 250 de persoane sunt rănite, unele fiind în stare gravă.

Localitatea Douma este situată în regiunea Ghouta, principalul fief al rebelilor din provincia Damasc și care se află sub asediul trupelor guvernamentale.

Într-un raport difuzat miercuri, organizația Amnesty International a acuzat guvernul sirian că a comis 'crime de război' împotriva locuitorilor din această regiune, făcând referire la 'atacuri directe, oarbe și disproporționate'.

Atacul de duminică survine odată cu sosirea în Siria a responsabilului pentru afaceri umanitare al ONU, Stephen O'Brien, care efectuează prima sa vizită în această țară pentru a evalua nevoile de ajutor umanitar ale populației locale. La ora actuală, cel puțin 7,6 milioane de sirieni sunt refugiați și peste 420.000 izolați în zone asediate de armată sau de rebeli. Alte patru milioane de sirieni au părăsit țara în urma războiului început în primăvara anului 2011 și care până în prezent s-a soldat cu aproape 250.000 de victime.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Siria: Cel puțin 82 de morți în urma unui bombardament asupra unui centru comercial