Antena Meniu Search
x

Situaţie bizară în Braşov. O persoană fizică deţine o stradă din oraş care asigură accesul către piaţă şi şcoală: "E blocată, sunt câini vagabonzi pe acolo"

Situaţie ciudată în Braşov. Un cetăţean a cumpărat o stradă din oraş.

de Redactia Observator

la 07.02.2022, 10:01

Situaţie bizară în Braşov. O persoană fizică deţine o stradă din oraş care asigură accesul către piaţă şi şcoală: "E blocată, nu e iluminată, sunt câini vagabonzi pe acolo"
- Inquam Photos / Alex Nicodim

Potrivit Bună Ziua Brașov, situaţia a fost semnalată de un preşedinte de asociaţie din cartierul Avantgarden Tractorul. O întreagă stradă, care asigură accesul către piaţă, grădiniţă sau şcoală, a fost cumpărată de o persoană fizică. A fost posibil după ce terenul pe care se află strada a fost scos la licitaţie, iar Primăria Braşov nu s-a înscris la această licitaţie.

"Momentan este blocată, nu este utilizabilă, nu este iluminată, sunt câini vagabonzi pe acolo, vă daţi seama că nimeni nu riscă să treacă pe această străduţă. A avut loc o licitaţie. Din păcate, Primăria Braşov nu a participat la această licitaţie şi strada a fost achiziţionată de către o persoană fizică. Dorinţa tuturor locatarilor din cartier ar fi ca strada să fie amenajată, asfaltată, iluminată şi să poată fi folosită de toţi locuitorii cartierului", a declarat Valentin Adi Tronaru, cel care a semnalat cazul.

Ce spune noul proprietar

Strada a fost cumpărată pe 20 decembrie 2021, iar acum PMP Braşov cere ajutorul consilierilor locali din Braşov pentru a include în buget banii necesari exproprierii. Allen Coliban, primarul Braşovului, este de părere că achiziţia a avut un caracter speculativ, iar primăria este dispusă să îşi răscumpere strada, dar la un preţ stabilit de un evaluator, nu la unul cerut de noul proprietar. "Din păcate, cu caracter speculativ, un investitor privat a mers cu valoarea licitată şi a încheiat această achiziţie. Există mai multe proceduri juridice pe care le avem în calcul. Vom avea o discuţie cu noul proprietar, pentru a vedea care sunt pretenţiile sale. De asemenea, avem şi posibilitatea exproprierii pe cazul de utilitate publică la valoarea rezultată din evaluare, undeva la un sfert, o treime din preţul solicitat la licitaţie", a declarat Allen Coliban pentru Bună Ziua Brașov.

Noul proprietar este omul de afaceri Ede Erdely, cel care a achiziţionat în urmă cu mai mulţi ani activele societăţii Rulmentul SA. Erdely spune că a cumpărat strada pentru că se învecinează cu proprietatea sa şi că este dispus să doneze terenul Primăriei. "Am cumpărat pentru că se învecinează cu noi, iar dacă lua altcineva putea să facă orice altceva. Pot să îl amenajez eu, pot să îl donez Primăriei, pot să îl amenajez cu ceilalţi proprietari din zonă", a declarat omul de afaceri pentru BizBrasov.ro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Situaţie bizară în Braşov. O persoană fizică deţine o stradă din oraş care asigură accesul către piaţă şi şcoală: "E blocată, sunt câini vagabonzi pe acolo"