Antena Meniu Search
x

Situaţie bizară la Arad. Oamenii străzii refuză cazarea în adăposturi, preferând să doarmă prin ţevi sau chiar în gerul de afară

În ciuda gerului și a temperaturilor extrem de scăzute, în ciuda eforturilor autorităților de a-i aduna pe oamenii străzii din oraş şi a-i duce la Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, aceştia refuză cazarea la Adăpost.

Situaţie bizară la Arad. Oamenii străzii refuză cazarea în adăposturi, preferând să doarmă prin ţevi sau chiar în gerul de afară

În ciuda gerului și a temperaturilor extrem de scăzute, în ciuda eforturilor autorităților de a-i aduna pe oamenii străzii din oraş şi a-i duce la Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, aceştia refuză cazarea la Adăpost. E o atitudine incredibilă în condiţiile în care sunt acceptaţi chiar dacă au la bord un păhărel-două, chiar dacă nu vor să rămână o noapte întreagă, ci doar câteva ore, scrie uimită presa locală.

În cursul zilei de marţi, 10 ianuarie, 13 echipaje de poliţie şi salvare au adus la Adăpostul de Noapte de pe Calea 6 Vânători, 14 oameni ai străzii din zona Grădişte. Toţi erau tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

„Au venit, dar nu au acceptat cazarea la noi. Au spus că nu vor să rămână, că lor le e cald, le e bine. Au semnat că nu vor şi au plecat. I-am văzut mergând pe jos, în grup, spre oraş. Am identificat alte patru cazuri pe stradă: unul care stătea într-un garaj, din mila cuiva, doi care stăteau sub ţevi pentru încălzire şi o fată care-şi face veacul la semaforul din apropiere de Selgros. Niciunul din cei patru nu a vrut să vină la Adăpostul de Noapte! Nici nu au vrut să audă! Zic că se descurcă, că le e cald acolo unde sunt şi că, dacă o să fie mai frig, vor veni la Adăpost” – spune Oana Pârvulescu, director al Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară, instituţie în subordinea căreia se află Adăpostul. 

De fapt, adevăratul motiv pentru care oamenii străzii refuză oferta Adăpostului de Noapte îl constituie faptul că aici nu li se permite să bea sau să se drogheze, precizează presa locală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Situaţie bizară la Arad. Oamenii străzii refuză cazarea în adăposturi, preferând să doarmă prin ţevi sau chiar în gerul de afară