Antena Meniu Search
x

Situaţie incredibilă la Vaslui! Angajaţii de la Protecţia Copilului înroşesc liniile erotice în timpul serviciului. Curtea de Conturi face dezvăluiri fără precedent

Un raport al Curţii de Conturi întocmit în urma verificărilor la Direcţia Generală de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului Vaslui este de-a dreptul şocant.

Un raport al Curţii de Conturi întocmit în urma verificărilor la Direcţia Generală de Asistenţã Socialã şi Protecţia Copilului Vaslui este de-a dreptul şocant.

Controlorii financiari au descoperit că în 2016, telefoanele de serviciu ale Direcţiei au fost folosite pentru apeluri la tot felul de linii taxate special, inclusiv la linii erotice.

“S-au efectuat plãti, în 2016, peste abonamentul lunar pentru diverse servicii pe mobil, care nu se justificã, neavând legãturã cu activitatea institutiei (internet tarifat Mobil Extra, servicii cu suprataxã – SMS intensiv în retea si în alte retele), divertisment, apeluri si SMS-uri internationale, apeluri si servicii internet în roaming utilizate de salariati care nu au efectuat deplasãri externe sau au atributii pe proiecte de colaborare, în sumã de 28.249 lei”, se aratã în raportul Curtii de Conturi, citat de vremeanoua.ro

Morţii primeau bani de la DGASPC

Pe acelaşi subiect

Mai mult, verificându-se cuantumul indemnizatiilor de handicap pe anii 2014, 2015 si 2016, controlorii financiari au rãmas interzisi.

Pentru a afla dacã banii s-au achitat corect, s-au intersectat bazele de date de la Protectia Copilului, care au primit indemnizatii în perioada 2014-2016, cu cele de la Evidenta Persoanelor. Asa au descoperit cã s-au fãcut plãti cãtre cinci persoane cu handicap care decedaserã între timp, în 2015, dar si cãtre alte opt persoane decedate în 2016.

Mai grav, potrivit vremeanoua.ro, se pare cã desi exista un protocol între cele douã institutii – Protectia Copilului si Serviciul de Evidentã a Persoanelor judetean – pentru verificarea si suprapunerea bazelor de date, nu s-a efectuat niciodatã o confruntare a acestor informatii. 

Controlorii Curtii de Conturi Vaslui au procedat la o verificare încrucisatã si în cazul biletelor de cãlãtorie gratuite, pentru persoanele cu handicap, folosind pentru comparatie datele de la DGASPC, cu cele de la Casa de Sãnãtate, Evidenta Persoanei si alte institutii de profil. Asa s-a constatat cã au fost decontate în mod necuvenit 154 de bilete de cãlãtorie dus-întors, în diverse localitãti din tarã, aferente unui numãr de 58 de persoane cu handicap, desi persoanele respective figurau ca având spitalizare continuã, în acele perioade. 

În conditii la fel de suspecte, s-au decontat cãlãtoriile în cazul unui numãr de 11 persoane cu handicap sau însotitori, desi acele persoane au decedat în 2016. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Situaţie incredibilă la Vaslui! Angajaţii de la Protecţia Copilului înroşesc liniile erotice în timpul serviciului. Curtea de Conturi face dezvăluiri fără precedent