Antena Meniu Search
x

Cu un singur SMS, vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi. Şeful RAR anunţă noi schimbări pentru şoferi

Registrul Auto Român a decis implementarea și derularea unui serviciu prin care toţi cei care vor să cumpere o maşină second hand pot afla prin SMS istoricul maşinii: numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune.

Cu un singur SMS, afli cazierul maşinii pe care vrei s-o cumperi
Cu un singur SMS, vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi - Facebook

Registrul Auto Român şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au decis implementarea și derularea unui serviciu prin care toţi cei care vor să cumpere o maşină second hand pot afla prin SMS cazierul maşinii: numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune.

Serviciul va fi pus la dispoziție de către Registrul Auto Român, cu sprijinul ASF, pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua

"Suntem în plină creaţie a cazierului. Suntem în linie dreaptă pentru implementarea acestui proiect. Printr-un singur SMS, un cumpărător al unui autoturism va avea informaţii despre kilometraj, despre daunele pe care le-a suferit autoturismul. Când îşi cumpără o maşina să ştie de la început ce cumpără. Sperăm ca în maxim două luni să fie gata", a declarat directorul RAR, George Adrian Dincă.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul. 

La începutul anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţa că, în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cu un singur SMS, vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi. Şeful RAR anunţă noi schimbări pentru şoferi