Antena Meniu Search
x

Scos viu din cabina strivită într-un TIR, un șofer riscă să moară în spital după ce familia a refuzat să primească sânge (Video)

Scos viu din cabina strivită într-un TIR, șoferul rănit în accidentul de la Răscruci ar putea să moară în spital pentru că familia refuză transfuzia de sânge, fiind contrară religiei lor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.09.2020, 15:15

Scos viu din cabina strivită într-un TIR, un șofer riscă să moară în spital după ce familia a refuzat să primească sânge Vezi și
  • Accidentul s-a petrecut, vineri dimineață, chiar în poarta Castelului Bánffy din Răscruci.
  • Descarcerarea șoferului a durat mai bine de o oră, intervenția fiind extrem de dificilă.

Bărbatul de 40 de ani a fost preluat de echipajul medical SMURD după mai bine de o oră de la producerea accidentului din poarta Castelului Bánffy din Răscruci, pentru că intervenția pentru descarcerarea lui a fost una extrem de dificilă.

Vezi AICI imagini de la accident.

Până la scoaterea lui dintre fiarele cabinei, bărbatul a primit asistență medicală de urgență.

”A primit lichide și sedative intravenos, i s-a pus guler cervical, iar medicii au comunicat cu el în cea mai mare parte a timpului cât au durat stabilizarea autovehiculului, asigurarea accesului către victimă, decopertarea plafonului cabinei, îndepărtarea bordului care s-a deformat peste picioarele bărbatului și extragerea lui cu echipamentele speciale pentru a evita agravarea leziunilor suferite”, se arată în comunicatul ISU.

Șoferul a ajuns la spital în stare gravă, cu traumatisme multiple și viața îi este pusă în pericol dacă va ajunge în situația de a avea nevoie de sânge. Pentru că sunt de religie Martorii lui Iehova, familia șoferului nu și-a dat acordul pentru transfuzie.

Fără sânge, spun medicii, bărbatul s-ar putea să nu supraviețuiască.

Accidentul, în care au fost implicate două autotrenuri și un autoturism, s-a petrecut chiar în poarta Castelului Bánffy din Răscruci.

Potrivit poliției, conducătorul unui ansamblu de vehicule (tractor și semiremorcă) de 46 de ani, din municipiul Turda, care se deplasa pe DN1 C E576, din direcția Dej înspre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condițiile rutiere, pierzând controlul direcției de deplasare. A pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară.

În același timp, șoferul de 33 de ani din Sighetu-Marmației, care se afla în spatele TIR-ului, pe același sens de mers, a intrat în coliziune cu acesta.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Alex Prunean.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Scos viu din cabina strivită într-un TIR, un șofer riscă să moară în spital după ce familia a refuzat să primească sânge (Video)