Antena Meniu Search
x

Şofer de TIR din Timişoara întors vineri din Lombardia, internat cu simptome şi suspiciune de coronavirus

Un şofer de TIR din Timişoara întors vineri din Lombardia, a fost internat cu simptome şi suspiciune de coronavirus, sâmbătă de dimineaţă.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 29.02.2020, 12:22

Şofer român de TIR
Şofer de TIR din Timişoara întors vineri din Lombardia, internat cu simptome şi suspiciune de coronavirus - hepta

Un şofer de TIR din Timişoara întors vineri din Lombardia, a fost internat cu simptome şi suspiciune de coronavirus, sâmbătă de dimineaţă.

Un şofer de TIR care s-a întors din Italia, din regiunea Lombardia, vineri seara, s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, acuzând acelaşi simptome ca şi femeia depistată pozitiv cu coronavirus, respectiv tuse seacă. Medicii l-au internat la spital şi îi fac teste pentru coronavirus.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, a declarat, sâmbătă că pacientul se află internat la spital şi deja i s-au recoltat probe în vederea efectuării analizelor.

”Avem chiar acum un pacient care a fost în Lombardia, are o uşoară tuse, exact ca această femeie (cea depistata pozitiv cu coronavirus - n.r.) şi i s-au recoltat şi lui probe, urmând ca în cursul zilei de astăzi să aflăm dacă este pozitiv sau negativ. Dacă este negativ, va fi trimis la domiciliu pentru izolare. Dacă este pozitiv va fi trecut şi el în această clădire.”, a declarat medicul Virgil Musta.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul s-a prezentat singur la medic, după ce a început să tuşească.

”Este un bărbat care lucrează pe tir, care ieri s-a întors din Italia făcând diferite curse şi în zona Lombardia. S-a prezentat la Spitalul Judeţean din proprie iniţiativă, pentru această tuse uşoară, unde i s-a efectuat o radiografie pulmonară care este cu un interstiţiu uşor accentuat, el probabil fiind şi fumator cronic, nu ştiu, şi a fost imediat trimis în clinica noastră pentru investigaţii. Este izolat în cealaltă clădire pentru că am stabilit în felul următor. Pacienţii care vin cu suspiciuni vor fi izolaţi acolo. Dacă sunt pozitivi, vor trece în această clădire, dacă nu, vor fi trimişi la domiciliu”, a mai spus Musta.

Vineri a fost confirmat primul caz de coronavirus din Timişoara, la o femeie de 38 de ani care vizitase Italia şi care s-a întors recent din această ţară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi reciclat până acum ambalaje prin sistemul garanţie - returnare?

Observator » Evenimente » Şofer de TIR din Timişoara întors vineri din Lombardia, internat cu simptome şi suspiciune de coronavirus