Antena Meniu Search
x

Video Șofer prins pe o stradă din Galați cu o alcoolemie record: 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat

Un bărbat din Galați a fost prins la volan, prin oraș, cu o alcoolemie record. Șoferul de 54 de ani avea o alcoolemie de 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv suficient pentru polițiști să-l rețină pentru următoarele 24 de ore.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.07.2021, 20:15

Vezi și

La data de 31 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Galați au depistat, în trafic, un conducător auto, de 54 de ani, din Galați, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Uzina de Apă, având direcția de mers dinspre strada Stadionului, către strada Cloșca, din municipiul Galați, sub influența alcoolului. 

La testarea alcoolscopică, a rezultat 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Șoferul a fost arestat pentru 24 de ore

Bărbatul a fost condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Pe acelaşi subiect

În  cauză, a fost întocmit un dosar penal, pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Ulterior, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore pe baza de ordonanță și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați.

Șofer prins când gonea cu peste 200 de km/h, în Olt

Ieri, un șofer din Craiova a rămas fără permis după ce a fost prins când conducea cu peste 200 de kilometri pe oră pe un drum naţional din Olt, unde viteza legală este de 100 de kilometri pe oră. Polițiștii l-au amendat cu 1.305 lei și i-au suspendat permisul pentru 90 de zile.

Viteza neregulamentară este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere, subliniază Poliţia Română. O altă cauză este neatenția la volan, precum și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

 220 de victime pe ”Drumul Morții”, în ultimii 3 ani

O statistică sumbră arată că, în ultimii trei ani, 220 de oameni au murit doar pe șoseaua care leagă Bucureștiul de Moldova. Dovadă stau zecile de cruci de pe marginea drumului. Şi maşinile făcute praf. Un drum extrem de periculos pentru şoferii care îl traversează.

Filmări de pe mai multe camere de bord arată pericolul la tot pasul. Şoferi grăbiţi, depăşiri interzise şi pietoni care traversează pe unde vor. ”Cel mai nenorocit. Aproape în fiecare zi avem câte un accident. Asta e cel mai grav”. Tragedii care ar putea fi evitate dacă s-ar monta separatoare de sens mai ales în curbe sau în pantă, spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Șofer prins pe o stradă din Galați cu o alcoolemie record: 3,66 mg/l alcool pur în aerul expirat