Antena Meniu Search
x

Şoferul care a ucis-o pe Roxana, împreună cu fiica şi mama sa, în Constanţa a mai avut permisul suspendat pentru viteză

Un şofer, cel mai probabil băut, a luat trei vieţi, noaptea trecută, pe o şosea din Constanţa. Trei generaţii, dintr-o singură familie, au pierit din vina unui tânăr care a gonit cu viteză, deşi afară ploua. În trecut, avusese permisul suspendat pentru depăşirea vitezei, dar nu şi-a învăţat lecţia.

Vezi și

Un şofer, cel mai probabil băut, a luat trei vieţi, noaptea trecută, pe o şosea din Constanţa. Trei generaţii, dintr-o singură familie, au pierit din vina unui tânăr care a gonit cu viteză, deşi afară ploua. În trecut, avusese permisul suspendat pentru depăşirea vitezei, dar nu şi-a învăţat lecţia.

În această maşină se afla o familie întreagă. O mamă, o fiică în vârstă de doar trei ani şi bunica ei. Impactul cu SUV-ul condus cu viteză de un bărbat nu le-a lăsat nicio şansă. Din maşina celor trei victime, a supravieţuit o singură persoană. O femeie de 44 de ani. 

Bărbatul de 33 de ani se îndrepta spre Mihail Kogălniceanu. Pe un pod din dreptul localităţii Lumina a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde a spulberat maşina în care se afla familia din Constanţa. Apoi a lovit încă un autoturism după care s-a răsturnat. 

Maşina lovită frontal era condusă de Roxana Cumpăratu. Fiica ei era într-un scaun pentru copii. 

Claudia Tatarici, medic SAJ Constanţa: La locul solicitării a fost găsită o pacientă de 31 de ani decedată, o pacientă de 60 de ani decedată, un copil de trei ani în stop cardio-respirator. S-a făcut protocol de resuscietare, dar din păcate fără rezultat, a fost declarat decedat.

Şoferul vinovat a scăpat teafăr. A reuşit să iasă din maşina răsturnată şi a încercat să fugă. A fost prins, însă, de alţi şoferi şi predat poliţiei.

Mirosea a alcool, spun martorii, însă a refuzat să fie testat la locul tragediei.  

Şi la spital a refuzat testarea. A petrecut noaptea la audieri, fiind reţinut pentru 24 de ore.

Bărbatul este acuzat de ucidere din cuplă, vătămare corporală, părăsirea locului accidentului şi refuzul recoltării de probe biologice. Lucrează ca inginer constructor în Constanţa. Şi în trecut a avut permisul suspendat pentru depăşirea limitei de viteză. Însă sancţiunile poliţiei nu par să îi mai educe pe şoferii români.

Este doar una dintre mărturisirile făcute de şoferi. În ultima perioadă şi persoane publice au fost surprinse încălcând legea. Săptămâna trecută, cântăreţul Daniel Iordăchioaie a fost oprit în trafic. Conducea cu permisul suspendat. Pentru a doua oară. 

Dan Antonescu, specialist criminolog: Pur şi simplu nu îi interesează sancţiunile, pentru că ştiu că pot scăpa foarte uşor de ele. Dacă ajung în faţa instanţei primesc foarte multă îngăduinţă din partea instanţei. 

Peste 6.600 de români au fost prinşi conducând fără permis sau cu permisul suspendat. Asta doar anul trecut. Anul acesta, sunt deja aproape 7000 de şoferi cu dosare penale. România este ţara europeană cu cea mai mare rată a accidentelor rutiere mortale. 2.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în accidente, anul trecut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Şoferul care a ucis-o pe Roxana, împreună cu fiica şi mama sa, în Constanţa a mai avut permisul suspendat pentru viteză