Antena Meniu Search
x

Şoferii au ignorat avertismentele şi au rămas înzăpeziţi. 424 de persoane au fost scoase din 207 maşini rămase blocate, doar în Botoşani. Sute de apeluri la 112, în Iaşi

În ciuda avertismentelor transmise de autorităţi pe toate canalele posibile, zeci de şoferi au decis să înfrunte Codul Roşu din zona Moldovei. Astfel, doar în Botoşani, echipele de intervenţie au fost nevoite să răspundă la zeci de apeluri venite de la oameni prinşi în nămeţi.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 08:53

Şoferii au ignorat avertismentele şi au rămas înzăpeziţi. 424 de persoane au fost scoase din 207 maşini rămase, doar în Botoşani. Sute de apeluri la 112, în Iaşi

Potrivit ISU Botoşani, nu mai puţin de 424 de persoane au fost scoase din 207 maşini rămase înzăpezite pe drumurile naţionale şi judeţene. 72 dintre aceste persoane au fost adăpostite în clădirile primăriilor de pe raza localităţilor unde se aflau. De asemenea, echipele de intervenţie au trebuit să lucreze şi la deblocare drumurilor după ce 30 de pomi au căzut peste maşini sau pe drumuri.

La dispeceratul ISU - SAJ Botoşani au fost înregistrate 751 de apeluri de la ceţăţeni care raportau că au rămas înzăpeziți.

Peste 1.200 de persoane înzăpezite şi sute de apeluri la 112, în Iaşi

Peste 1.200 de persoane scoase din nămeţi, peste 900 de apeluri primite prin SNAU 112 şi 44 de situaţii de urgenţă gestionate de pompieri - este bilanţul zilei de miercuri, când judeţul Iaşi s-a aflat sub cod portocaliu şi roşu de ninsoare şi viscol, notează Agerpres. Potrivit ISU Iaşi, pe timpul deplasărilor către şi de la intervenţii echipajele ISU, ale DRDP, SPADJ şi SVSU au acţionat pentru deblocarea din nămeţi a peste 1.200 de persoane aflate în autoturisme.

"Pe parcursul zilei, pe raza comunei Ţigănaşi, pe DJ 282, au rămas blocate în autoturisme peste 70 de persoane care au fost preluate de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ţigănaşi şi cazate la Căminul Cultural sau la persoane din localitate. În dispeceratul ISU Iaşi s-au primit şi gestionat peste 900 de apeluri prin SNUAU 112, cele mai multe cu privire la starea drumurilor, la arborii căzuţi şi despre persoane care necesită îngrijiri medicale", precizează sursa citată. Din cauza drumurilor blocate de zăpadă, ISU Iaşi a intervenit cu şenilata în mai multe localităţi din judeţ, pentru transportul unor persoane care aveau nevoie de îngrijiri medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Şoferii au ignorat avertismentele şi au rămas înzăpeziţi. 424 de persoane au fost scoase din 207 maşini rămase blocate, doar în Botoşani. Sute de apeluri la 112, în Iaşi