Antena Meniu Search
x

Șoferii de TIR care vin din zonele roșii și galbene de coronavirus, nu intră în autoizolare și carantină când ajung în România

Șoferii de TIR care vin din zonele roșii și galbene de coronavirus, nu intră în autoizolare și carantină când ajung în România. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național pentru Situații speciale de Urgență.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 14.03.2020, 16:36

Șoferi de TIR
Șoferii de TIR care vin din zonele roșii și galbene de coronavirus, nu intră în autoizolare și carantină când ajung în România - ebihoreanul
  • 102 infectați cu coronavirus în România.
  • Sute de șoferi de TIR vind din Italia în țară.

Șoferii de TIR care vin din zonele roșii și galbene de coronavirus, nu intră în autoizolare și carantină când ajung în România. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național pentru Situații speciale de Urgență.

"Astăzi, 14 martie, Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a adoptat o hotărâre pentru instituirea  unor măsuri pentru evitarea răspândirii COVID-19 (coronavirus).

 Prin hotărârea CNSSU au fost aprobate, recomandările ”Grupului de analiză”, care vizează relațiile reprezentanților autorităților publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu șoferii de camioane, cu masa totală mai mare de 3,5 tone, care intră în țară venind din zonele roșii și galbene.

Soferi de tir din zone rosii si galbene. 

Pe acelaşi subiect

Soferii mijloacelor de transport rutier cu masa de peste 3,5 t, precum și soferii care fac aprovizionarea fermelor sau obiectivelor din industria alimentara, sunt exceptati de la impunerea regulilor de autoizolare/carantina în functie de zonele din care sosesc (galbena/rosie), la momentul intrarii in tara.

Cu toate acestea, la momentul intrarii in tara, personalul medical chestioneaza toti soferii pentru a afla daca acestia prezinta simptome. In cazul in care prezinta simptome, este anuntat serviciul 112 in vederea transportului la spital in vederea evaluarii si testarii. 

In cazul in care nu manifesta simptome, personalul din frontiera consiliaza soferul asupra comportamentului de urmat in cazul aparitiei oricarui simptom; soferului i se va recomanda sa evite, pe cat posibil, contactul cu familia sau alte persoane. In cazul in care soferul este contact apropiat cu un caz confirmat, el nu va fi exceptat de la regulile de autoizolare.", este hotărârea publicată sâmbătă, după ce s-a ajuns la 102 infectați în România și s-a trecut la Scenariul 3 al epidemiei de coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Șoferii de TIR care vin din zonele roșii și galbene de coronavirus, nu intră în autoizolare și carantină când ajung în România