Antena Meniu Search
x

Şoferul care a lovit microbuzul cu elevi, la Suceava, trebuia să fie acasă, în carantină

Şoferul de la volanul Volkswagenului care a lovit microbuzul școlar, la Suceava, trebuia să fie în carantină la domiciliu, în momentul producerii accidentului. Tânărul de 20 de ani fusese plasat în carantină pe 25 februarie.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 04.03.2021, 15:41

Şoferul care a lovit microbuzul cu elevi, la Suceava, trebuia să fie acasă, în carantină
Şoferul care a lovit microbuzul cu elevi, la Suceava, trebuia să fie acasă, în carantină - Facebook/Atentie poliția Suceava
  • Polițiștii au stabilit că vinovăția producerii accidentului îi aparține conducătorului autoturismului marca Volkswagen.

Polițiștii au stabilit că acesta se face vinovat de producerea accidentului pentru că nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul Ford care circula în fața lui și care a semnalizat intenția de a vira la stânga.

În urma impactului dintre cele două mașini, Volkswagenul a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul IVECO condus de un bărbat de 42 ani, din orașul Milișăuți, care efectua cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi.

Citește și:

După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul de la marginea șoselei. 

Accidentul s-a soldat cu 23 de victime

În urma evenimentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime (19 victime din microbuz și 4 victime din autoturismul marca VW), ce au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. 

Elevii au vârste cuprinse între 15 și 21 de ani. Niciunul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar contuzii și leziuni ușoare. 

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Șoferul din Volkswagen, vinovat că nu a păstrat distanța

Vinovăția producerii accidentului îi aparține conducătorului autoturismului marca Volkswagen, întrucât nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

În urma interogării bazelor de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că, șoferul din Volkswagen se afla din data de 25.02.2021 în carantină, motiv pentru care va fi sancționat contravențional conform prevederilor Lg. 55/2020.

Totodată, reprezentanții ISCTR prezenți la fața locului au constatat faptul că microbuzul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

Acest articol a fost realizat cu informațiile transmise de reporterul Observator Andreea Petrescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Şoferul care a lovit microbuzul cu elevi, la Suceava, trebuia să fie acasă, în carantină