Antena Meniu Search
x

Video Şoferul cisternei pline cu motorină care s-a răsturnat şi a luat foc spune că ar fi încercat să evite un mistreţ: Mi-a ieşit dintre buruieni

Clipe de panică, seara trecută, pe un drum din Brăila! O cisternă plină cu motorină s-a răsturnat şi a luat foc între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei şi putea exploda în orice moment. Şoferul, un bărbat de 61 de ani din Republica Moldova, a reuşit să iasă la timp din cabină. El a primit îngrijiri medicale la faţa locului şi nu a fost nevoie să fie transportat la spital.

de Redactia Observator

la 04.06.2021, 09:38

Vezi și

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Naţional 21A, între localităţile Bărăganu şi Ţăndărei. 

Constantin Corbei, IPJ Brăila: Conducătorul unei autocisterne încărcată cu motorină pierde controlul volanului în curbă, se răstoarnă, iar în urma răsturnării carburantul şi autocisterna iau foc.

Şoferii aflaţi în trafic au sunat imediat la 112, iar mai multe echipaje de pompieri au sosit la faţa locului. Au fost zeci de minute de luptă cu flăcările puternice şi fumul gros. Nu a fost o misiune uşoară pentru pompieri, pentru că cisterna putea exploda oricând. 

Ștefan Stoian, ISU Brăila: S-a intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi în sprijin au venit de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă un echipaj cu cisternă cu patru tone de apă.

Pe acelaşi subiect

Şoferul susţine că un mistreţ i-a sărit în faţa cisternei

Totul s-ar fi petrecut din cauza unui mistreţ care ar fi traversat şoseaua prin faţa cisternei şi pe care şoferul spune că a încercat să-l evite.

Vasile Timofte, şofer autocisternă: Mi-a ieşit, cum e pe aici, din buruieni şi să iau măsuri. 

Reporter: V-a ieşit un mistreţ?

Vasile Timofte, şofer autocisternă: Da! Şi asta e. În momentul ăla, o secundă, două.

Reporter: Aţi încercat să-l evitaţi?

Vasile Timofte, şofer autocisternă: Am încercat şi m-a tras pe dreapta şi vedeţi cum e drumul aici. Şi nu am mai reuşit să îndrept camionul.

Traficul a fost întrerupt mai bine de două ore în zonă. La faţa locului s-au deplasat şi comisarii Gărzii de Mediu care au constat că gradul de poluare este foarte mare.

Daniela Agache, Garda de Mediu Brăila: Va fi îndepărtat tot ce înseamnă urmă de produs petrolier, ce a mai rămas şi arsură urmând ca cei de la Drumuri Naţionale să colecteze după aceea toate deşeurile, resturile, inclusiv pământul care este afectat şi se va reface tot amplasamentul. 

Şoferul a scăpat cu răni minore şi a refuzat transportul la spital. Polţiştii l-au şi testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şoferul cisternei pline cu motorină care s-a răsturnat şi a luat foc spune că ar fi încercat să evite un mistreţ: Mi-a ieşit dintre buruieni