Antena Meniu Search
x

Şoferul de 19 ani, care a semănat moarte în staţiunea 2 Mai, a fost reţinut. Tânărul avea permis de doar trei luni

Tânărul de 19 ani care a semănat moarte ieri dimineaţă în staţiunea 2 Mai, a fost reţinut pentru 24 de ore. Declaraţiile din faţa anchetatorilor sunt halucinante: a crezut că a lovit o pasăre sau o vacă. Tânărul era atât de drogat încât nu a realizat că a lovit în plin un grup de tineri. Doi dintre ei au murit pe loc, iar alţii sunt grav răniţi.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 20.08.2023, 10:38

Vezi și

După o noapte de distracţie în Vama Veche, un individ de 19 ani, la volanul unei maşini de lux decopotabile, goneşte spre 2 Mai. La intrarea în sat, într-o curbă extrem de periculoasă, dar semnalizată ca atare, individul spulberă un grup de opt tineri.

Andreea Filip, reporter Observator: Şoferul a intrat în plin în turiştii care mergeau pe marginea drumului. Urmele de sânge de pe asfalt arată cât de violent a fost impactul. Iar măsurătorile făcute de poliţişti indică o distanţă de mai bine de 15 metri unde victimele au fost aruncate.

Un băiat de 21 de ani şi o fată de 20 de ani au murit pe loc. Alţi trei tineri sunt au suferit mai multe răni, şi după ce au stat o zi internaţi, s-au întors în Capitală. Ca prin minune, ceilalţi trei scapă nevătămaţi. Dar şocaţi după ce şi au văzut prietenii ucişi pe şosea. 

Tinerii din grup erau din Bucureşti şi Braşov şi petrecuseră noaptea în Vama Veche. Mai aveau câteva sute de metri până la casa unde erau cazaţi. Mai mult, până atunci tinerii veniseră pe pista de biciclete care leagă cele două localităţi de la malul mării. Trotuarul se termină însă brusc în dreptul unităţii militare, acolo unde a avut loc tragedia.

Pe acelaşi subiect

Imediat după accident, ca şi cum nimic nu s-a întâmplat, şoferul a făcut cale întoarsă. A fugit lăsându-şi victimele întinse pe asfalt. A fost prins în Vama Veche. Taximetriştii au văzut maşina distrusă şi au sunat la 112. Două autospeciale de poliţie l-au blocat în trafic.

Andreea Filip, reporter Observator: Tânărul a fost prins şi încătuşat la mai bine de trei kiloemtri de la locul accidetului, chiar aici, în centrul staţiunii Vama Veche.

Şoferul este Vlad Pascu. Are 19 ani, a obţinut permisul de trei luni şi conduce maşini de lux. Autoturismul implicat în accident nu are RCA. Testele au arătat că înainte să urce la volan, consumase un cocktail de trei substanţe interzise: cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Ce le-a spus şoferul poliţiştilor, când a fost prins în Vama Veche

În faţa anchetatorilor, tânărul a avut o explicaţie halucinantă. Le a spus că a plecat de la locul accidentului pentru că a crezut că a lovit o pasăre. Apoi, s-a răzgândit: o vacă. Dar cât de puternic a fost impactul se vede şi pe maşina individului de 50 de mii de euro.

Şoferul a fost suprins cu doar o jumătate de oră înainte de accident într-un magazin din Vama Veche. Şi-a cumpărat ţigări şi ciocolată. În imagini se vede cum se plimbă derutat. Mai mult, angajaţii spun că a făcut scandal pentru că nu voia să plătească.

Pe reţelele sociale, Vlad Pascu se laudă cu maşini, haine şi ceasuri de mii de euro. Celalaltă maşină din garajul său este un bolid de 200.000 de euro. Individul s-a pozat într un tricou care poartă mesajul "Drogurile sunt viaţa mea". Părinţii lui sunt cunoscuţi pentru afaceri în imobiliare. Tatăl lui este pasionat de maşini şi organizează concursuri de off road.

Individul de 19 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, dar pentru faptele sale riscă ani grei de închisoare. Legea Anastasia nu ii mai iartă pe şoferii care se urcă beţi sau drogaţi la volan şi ucid oameni.

Cătălin Codescu, preşedinte Asociaţiei Victimelor în accidente rutiere: Se va aplica legea Anastasia pentru că indiferent de nuanţele ce ţin de modul în care se deplasau pietonii pe partea carosabilă, şoferul are răspundere. Ceea ce înseamnă ca acel conducător auto va primi o pedeapsă cu executare.

Şoferul este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor interzise.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Şoferul de 19 ani, care a semănat moarte în staţiunea 2 Mai, a fost reţinut. Tânărul avea permis de doar trei luni