Antena Meniu Search
x

Video Şoferul de microbuz care a bătut un elev este nepotul primarului. Victima mai are 19 fraţi şi surori acasă

Imagini revoltătoare filmate într-un microbuz şcolar din Argeş. Şoferul, nepotul primarului, loveşte cu sălbăticie un băiat de 13 ani şi o răneşte pe sora acestuia. Mai mult, individul i-a dat jos din maşină pe elevi pe un câmp, la şase kilometri de casă. Şoferul are o altă versiune despre ce s-a întâmplat, dar cu toate astea şi-a dat demisia. Atenţie, imagini care vă pot afecta emoţional.

de Redactia Observator

la 15.01.2024, 19:40

Vezi și

- Ia mâna! Mă, dă-te jos aici! Nu auzi!

Scene revoltătoare au avut loc în comuna Stoeneşti din Argeş. Şoferul microbuzului şcolar loveşte cu pumnii şi picioarele un elev. Îl izbeşte de mai multe ori de scaun, iar copilul se prăbuşeşte. În acest timp îl umileşte pe motiv că familia lui e din cultul penticostal. 

- Mă, dă-te jos!

- Lasă-l, mă, că îl omori!

- Dă-te jos! La mă-ta să faci aşa!

Elevul de 13 ani, dat jos cu forţa din microbuz

Scenele nu se opresc aici. Bărbatul îl ia pe elevul de 13 ani şi îl dă jos cu forţa din microbuz. O loveşte şi pe sora băiatului, cu un an mai mică. Ceilalţi elevi încep să ţipe şi coboară disperaţi din maşină: "Dă-te, cobor! Dă-mi ghiozdanul. Dă-l şi pe al meu!"

Fără să se gândească nicio clipă la pericolul la care îi expune pe elevi, şoferul îi abandonează la şase kilometri departe de casă, în frig, acuză familia copiilor.  

Bogdan Dinu, reporter Observator: Speriaţi, când s-au trezit în mijlocul pustietăţii, departe de casă, copiii au sunat la şcoală şi au povestit ce au păţit. Un echipaj al poliţiei din comună a venit şi i-a dus acasă. 

Cum se apără şoferul

Şoferul are altă variantă. 

Şofer: Ei s-au bătut, eu am intervenit să-i despart. Am tras de agresor jos. Mi-au făcut destul rău. E stres mult, răspundere. 

Familia copiilor nu-i găseşte bărbatului nicio scuză. Elevii au ajuns acasă cu răni la mâini şi la faţă. 

Iosif Văcaru, tatăl copilului: l-a bătut şi l-a dat jos. Copilul era stresat, şocat. Şoferul este vinovat. Un om de doi metri trebuia să judece mai mult decât un copil. 

Bărbatul este nepotul edilului

Şoferul este angajatul primăriei şi... nepotul edilului. 

Marin Ion, primar Stoeneşti: Şoferul i-a rugat să fie cuminţi, nu s-au potolit, nu a fost o bătaie. Trebuie să procedeze altfel, să mă anunţe pe mine, pe directorul şcolii. Şi-a dat demisia. 

Trebuie să găsim soluţie ca microbuzul să aibă un însoţitor. 

Dumitru Tudosoiu, inspector şcolar general Argeş: Îmi pare foarte rău că un adult se poate comporta ca şoferul de microbuz, e un gest care n-ar trebui să existe, să sperii un întreg microbuz. Tu eşti obligat să îl duci acasă, nu să îl laşi...

Părinţii, amendaţi cu 500 de lei

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz, dar anunţă că până acum a sancţionat doar familia copiilor cu 500 de lei. 

Mădălina Epure, IPJ Argeş: Ar fi vandalizat și murdărit, în repetate rânduri, banchetele microbuzului școlar și ar fi adresat injurii șoferului. 

Oamenii susţin că nu ştiu nimic despre asta. 

Reporter: V-a amendat poliţia?

Iosif Văcaru, tatăl copilului: Nu! Am fost la poliţie, nu am depus plângere penală. 

Băiatul are 19 fraţi şi surori

Băiatul provine dintr-o familie numeroasă, care a bătut recordul în România. Are 19 fraţi şi surori. 

Iosif Văcaru, tatăl copilului: Nu am plănuit nici să avem unul, nici doi, nici 20, asa a vrut Dumnezeu! 

Cel mai mare copil al familiei are 26 de ani, iar cel mai mic 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Şoferul de microbuz care a bătut un elev este nepotul primarului. Victima mai are 19 fraţi şi surori acasă