Şoferul unui camion cu lemne, prins când dădea mită unui poliţist din Dolj

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 18.01.2021, 12:35.
Actualizat: 18.01.2021, 12:41

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au decis reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat care a încercat să mituiască un poliţist ce l-a prins transportând lemne fără documente legale.

Şoferul transporta lemne fără să aibă documente de însoţire a mărfii

Şoferul a fost dat în vileag chiar de poliţistul căruia îi oferea mită

Profimedia - imagine ilustrativă

Incidentul s-a petrecut pe raza localităţii Dăbuleni.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, suspectul a fost oprit în trafic.

În urma verificărilor efectuate de agentul de poliţie a reieşit că suspectul transporta lemne fără a avea documente de însoţire a mărfii şi, în plus, nu avea încheiată asigurare obligatorie de răspundere civilă auto.

Poliţistul urma să primească 500 de lei şi 50 de euro drept mită

Pentru a încerca să-l convingă pe poliţist să nu ia măsurile care se impun, suspectul i-a oferit 500 de lei şi 50 de euro.

În schimbul banilor, poliţistul ar fi urmat să-l ierte pe şofer de amendă, să nu-i confişte lemnele şi să nu-i ridice plăcuţele de înmatriculare.

Însă, poliţistul a sesizat reprezentanţii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Dolj, iar aceştia au intervenit şi l-au prins pe şofer în flagrant când îi oferea mita poliţistului.

Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore urmând ca, în cursul zilei de luni, magistraţii de la Tribunalul Dolj să decidă dacă se impune arestarea preventivă pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.