Antena Meniu Search
x

Video Soldații Forţelor Terestre, "atacați" de copii, de Ziua Armatei. Micuții visează la o carieră de militar, însă în vremuri de pace

De ziua lor, militarii Forţelor Terestre au sărbătorit împreună cu sute de oameni. În Parcul Carol din Capitală a fost organizată o expoziţie de tehnică, armament şi maşini de luptă. Sute de copii s-au aşezat la coadă să urce în tancuri sau să ţină în mână mitralierele folosite în misiuni. Toţi spun că visează la o carieră în Armată. În vremuri de pace, însă. 

de Redactia Observator

la 23.04.2023, 20:11

Vezi și

Soldaţii care au luptat în teatrele de operaţii din Afganistan sau Irak au fost "atacaţi" de sute de copii, dornici să vadă cum arată armele reale. Nici fetiţele nu s-au lăsat mai prejos, încurajate de zecile de femei care poartă cu mândrie uniforma de militar. 

De la admirat tancuri, s-a trecut direct la tras cu arma. Un adevărat test al preciziei pe care mulţi puşti l-au trecut din prima. 

De departe, însă, atracţia expoziţiei a fost câinele robot al trupelor speciale

Este expert în eliminat pericole şi dezamorsat bombe.

Florin Dumitrache, plutonier major: Robotul ne ajută pe noi să culegem informaţii despre colete capcană desrpre elemente de muniţie rămase în poligoane. Îl putem trimite, ca să nu ne punem pe noi în pericol, să ataşeze lângă un obbiect suspect o încărcătură de exploziv, în retragem, comandăm de la distanţă foc. 

Militarii români şi-au sărbătorit ziua alături de colegii din mai multe ţări ale lumii. În fiecare an, ziua Forţeleor Terestre se sărbătoreşte de Sfântul Gheorghe, considerat protectorul lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Soldații Forţelor Terestre, "atacați" de copii, de Ziua Armatei. Micuții visează la o carieră de militar, însă în vremuri de pace