Antena Meniu Search
x

Video Soluția inteligentă pentru vacanțe reușite. Daniel a venit din Mexic şi a folosit acest truc pentru un sejur de neuitat în Bucureşti: "Îmi fac viaţa mai uşoară"

Plecăm în vacanţă cu bagajul făcut, dar ne putem pregăti şi digital pentru un concediu reuşit. Aplicaţiile de călătorie sunt soluţia perfectă pentru oricine are la îndemână un telefon inteligent şi vrea să-şi facă viaţa mai uşoară pe drum. Prin intermediul bagajului din telefon, ne putem planifica vacanţa de la A la Z.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 04.07.2023, 20:23

Vezi și

Daniel a venit din Mexic pentru a vizita Bucureştiul. Şi-a planificat întreaga vacanţă prin mai multe aplicaţii de călătorie. Tot aşa a găsit şi cel mai ieftin mijloc de transport către următoarea destinaţie.

Daniel, turist: Îmi fac viaţa mai uşoară. Mă uit după zboruri. Pentru cazare, folosesc o aplicaţie unde îmi rezerv locurile unde urmează să înnoptez. Mă uit după locurile unde vreau să merg.

Mariciu este blogger de călătorie, iar aplicaţiile îl ajută să găsească întotdeauna cele mai bune locuri.

Specialiştii spun că inteligenţa artificială a schimbat piaţa turismului în toată lumea

Pe acelaşi subiect

Mariciu, travel blogger: Săptămâna asta plec cu soţia mea în Londra. Am rugat inteligenţa artificială să-mi recomande cinci hoteluri bune din punct de vedere calitate-preţ, fix aşa am scris. Şi am ales unul. Din cinci, două erau super tari.

Ingrid Târziu, reporter Observator: Am ajuns la Palatul Parlamentului, primul obiectiv care aplicaţia de inteligenţă artificială ni l-a oferit ca recomandare pentru Bucureşti. Am ajuns aici printr-o altă aplicaţie, care ne-a spus cea mai rapidă rută şi vom pleca mai departe către un restaurant, pe care l-am găsit pe o aplicaţie de mâncare.

Am selectat preferinţele noastre culinare şi am ajuns la un restaurant italienesc cu recenzii bune de la alţi turişti.

Ingrid Târziu, reporter Observator: Prin intermediul acestei aplicaţii, am putut să ne scanăm meniul la restaurant în ce limbă ne dorim şi să comadăm preparatul preferat.

Acum că ne-am deschis apetitul pentru vacanţă, e timpul să ne gândim la o viitoare plecare.

Ingrid Târziu, reporter Observator: Pentru următoarea călătorie, am găsit o aplicaţie, unde am selectat destinaţia în care vreau să merg şi mi-a arătat cele mai bune restaurante pentru mine, mi-a găsit şi obiectivele turistice pe care vreau să le vizitez, dar şi zborurile şi cazările care mă avantajează cel mai tare. Toate, bineînteles, cu un buget planificat, tot prin această aplicaţie.

Specialiştii spun că inteligenţa artificială a schimbat piaţa turismului în toată lumea.

Dragoș Stanga, specialist în comunicare digitală: Aplicaţiile de călătorie au falimentat o bună parte din industria agenţiilor de turism.  Acum, legătura este directă, timpul e salvat, e mult mai eficient.

Alte aplicaţii ne ajută să facem conversia în moneda locală, să găsim o toaletă publică, să ne cumpărăm cartele SIM electronice, dar şi să achităm taxele de autostradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Soluția inteligentă pentru vacanțe reușite. Daniel a venit din Mexic şi a folosit acest truc pentru un sejur de neuitat în Bucureşti: "Îmi fac viaţa mai uşoară"