Antena Meniu Search
x

Video Soluţia radicală în cazul lupului care a urmărit un biciclist: vor să împuşte animalul, care e specie protejată prin lege

Autorităţile au "rezolvat" problema urşilor care coboră în oraşe. Acum vor să ucidă lupoaica filmată în timp ce alerga speriată pe şosea, în spatele unui biciclist, spre Poiana Braşov. Propunerea a stârnit imediat un val de reacţii, iar o asociaţie de protecţie a animalelor a anunţat că vrea să ia lupoaica în îngrijire.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 09.04.2024, 18:16

Vezi și

Abia ce s-a pornit această dezbatere, ieri, 8 aprilie, departe de ochii presei. A fost o şedinţă la care au participat specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare, Gărzii Forestiere, Institutului Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Sivicultură şi Regiei Pădurilor. Specialiştii au concluzionat că este vorba despre o lupoaică, un animal care cel mai probabil este contaminat cu rabie. Aşa s-ar explica şi comportamentul său.

Animalul, protejat prin lege

Animalul nu era temător nici faţă de zgomote, nici faţă de mişcarea din şoseaua. Primăria a luat legătura cu Asociaţia "Milioane de prieteni" care gestionează sanctuarul de urşi de lângă Zărneşti. Există acolo şi lupi. Reprezentanţii asociaţiei s-au arătat interesaţi să preia animalul în carantină.

Vorbim despre o decizie care se împarte între împuşcarea animalului, pentru că ar reprezenta un pericol pentru oameni şi pentru celelalte animale sălbatice, şi izolarea lui în condiţii de carantină. Decizia va fi luată după ce autorităţile din Braşov vor primi un răspuns de la Ministerul Mediului pentru că vorbim despre o specie protejată prin lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Soluţia radicală în cazul lupului care a urmărit un biciclist: vor să împuşte animalul, care e specie protejată prin lege