Antena Meniu Search
x

Soluţia găsită de primarul din Codlea pentru monitorizarea poluării, motiv de amuzament pe internet

Reprezentanţii Agenţiei Pentru Protecţia Mediului şi cei ai Primăriei din Codlea au montat în localitate o staţie de monitorizare a poluării aerului.

de Redactia Observator

la 21.11.2019, 16:47

Vezi și

Reprezentanţii Agenţiei Pentru Protecţia Mediului şi cei ai Primăriei din Codlea au montat în localitate o staţie de monitorizare a poluării aerului.

Până aici totul e bine, glumele au început - însă - după ce în spaţiul virtual au apărut poze cu staţia montată într-o căruţă.

Oamenii au luat în râs soluţia autorităţilor. Iar când au constat că ironiile continuă să curgă, edilii locali au decis mutarea aparaturii din căruţă pe un turn construit din paleţi.

De luni bune în municipiul Codlea aerul a devenit irespirabil, iar mirosul greu îi obligă pe localnici să ţină geamurile caselor ferecate mai tot timpul.

Sunt câţiva suspecţi, dar nimeni nu poate spune cu exactitate cine poluează. Aşa că primăria a cerut ajutorul celor de la Protecţia Mediului.

Cum echipamentul trebuie montat într-o zonă unde aerul circulă, în mijlocul naturii şi totuşi în apropiere de locuinţele oamenilor, dar departe de zonele cu trafic intens, pentru ca praful să nu afecteze înregistrările, mai mulţi membri ai primăriei şi reprezentanţi ai agenţiei pentru protecţia mediului au mers prin localitate şi au ales locul unde va fi montat aparatul.

Odată montat aparatul au început măsurătorile. Totuşi apariţia lui a stârnit interesul localnicilor. Pe internet au apărut poze şi texte ironice toate legate de amplasarea staţiei într-o căruţă.

Pentru a linişti spiritele autorităţile au decis să mute staţia de monitorizare a aerului din căruţă.

În timp ce oamenii erau ocupaţi să râdă de soluţia primăriei, principalul suspect de poluare în zonă a cerut autorităţilor avizul pentru a monta un nou cuptor mult mai mare.

Cererea i-a fost respinsă, iar primarul dă asigurări că nu va permite amplasarea unor echipamente care vor creşte simţitor gradul de poluare din localitate fără a avea un studiu de impact asupra mediului dar şi o dezbatere publică cu localnicii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Soluţia găsită de primarul din Codlea pentru monitorizarea poluării, motiv de amuzament pe internet