Antena Meniu Search
x

SONDAJ: Cine este vinovat pentru incendiile din spitalele româneşti?

După tragedia din Piatra Neamţ, de la finalul anului trecut, în care 15 oameni au murit după ce secţia ATI a spitalului a luat foc, un nou incident asemănător are loc în România.

de Redactia Observator

la 29.01.2021, 19:18

Preşedintele Klaus Iohannis, Raed Arafat, Adrian Streinu-Cercel şi Traian Berbeceanu, în faţa spitalului Matei Balş, unde a avut loc un incendiu
Preşedintele Klaus Iohannis, Raed Arafat, Adrian Streinu-Cercel şi Traian Berbeceanu, în faţa spitalului Matei Balş, unde a avut loc un incendiu - Presidency

La doar două luni după ce 15 pacienţi au murit în urma unui incendiu în secţia ATI a spitalulului din Piatra Neamţ, tragedia se repetă în România: 5 oameni au murit carbonizaţi la Spitalul Matei Balş, după ce pavilionul de la parter a luat foc.

De asemenea, numai în ultimele şase luni au avut loc mai multe incendii în spitalele din România:

  • Pe 5 ianuarie 2021, a izbucnit un incendiu la spitalul din Gătaia, după ce un pacient a dat foc la saltea. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.
  • Pe 2 ianuarie 2021, a avut loc un incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman. 17 pacienţi au fost evacuaţi, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon.
  • Pe 25 decembrie 2020, un pacient de la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iaşi a murit, după un incendiu care a izbucnit la 3 dimineaţa.
  • Pe 22 noiembrie 2020, trei pacienţi au fost evacuaţi, după ce corpurile de iluminat dintr-o baie de la etajul 1 a spitalului CFR din Cluj au luat foc.
  • Pe 15 iulie 2020, 38 de pacienți au fost evacuați din Spitalul Orășenesc Sinaia, miercuri după-amiază, când un fum gros s-a răspândit prin saloane. La subsolul clădirii, unde se afla stația de oxigen a spitalului, izbucnise un incendiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut reformarea sistemului de sănătate, însă după tragediile care se repetă aproape la indigo, mulţi şi-au pierdut speranţa că va fi mai bine.

Vă invităm să răspundeţi la sondajul de mai jos cine este vinovat pentru incendiile din spitalele româneşti.

Întrebarea zilei

Cine este vinovat pentru incendiile din spitalele româneşti?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Observator » Evenimente » SONDAJ: Cine este vinovat pentru incendiile din spitalele româneşti?