Antena Meniu Search
x
LIVE

Sorina Pintea, acuzații de mită de zeci de mii de Euro

După 24 de ore de percheziţii şi audieri, Sorina Pintea a fost trimisă 30 de zile după gratii de judecători. DNA a cerut arestarea preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

De Corina Matlinschi la 01.03.2020, 02:01
Vezi și
  • Sorina Pintea a fost arestată preventiv.
  • Ea a cerut mită 7% dintr-un contract.

După 24 de ore de percheziţii şi audieri, Sorina Pintea a fost trimisă 30 de zile după gratii de judecători. DNA a cerut arestarea preventivă pentru luare de mită în formă continuată.

Fostul ministru al Sănătăţii a ajuns la Tribunalul Bucureşti încătuşată. De patru luni, Sorina Pintea revenise în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Baia Mare. Ieri, la amiază, a avut loc flagrantul.

Un om de afaceri a anunţat-o că vine în biroul ei, pentru a vorbi despre contractul privind construcţia unui bloc operator cu sală de chirurgie cardiovasculară.

Conform fiului Sorinei Pintea, bărbatul era denunţătorul.

”A fost prins în parcarea unei bănci din Bucureşti, în momentul în care a luat banii. Şi, din acel moment, a fost urmărit, înconjurat de mascaţi şi a fost cablat”, susține fiul Sorinei Pintea.

Potrivit DNA, Sorina Pintea ar fi primit mită în două tranşe.

Prima oară în decembrie anul trecut, în valoare de 10 mii de euro. Iar a doua oară, vineri - 120 de mii de lei.

Procurorii spun că sumele reprezintă şapte la sută din valoarea unui contract încheiat între o firmă şi spitalul din Baia Mare, încă din 12 februarie 2019. Pe atunci, Pintea era ministru.

Însă, acuzaţiile nu au legătură cu acea funcţie, ci cu posibila ei intervenţie în calitate de manager de spital.

Societatea comericiala ar mai fi avut contracte si in trecut cu spitalul din Baia Mare. De data aceasta insa procurorii au fost sesizati. Banii, reprezentand ultima transa din presupusa mita, au fost marcati de anchetatori. Mai apoi, omul de afaceri i-ar fi pus intr-o punga de cadouri pe care a lasat o pe biroul Sorinei Pintea, din cadrul Spitalului Județean Baia Mare.

Vineri noapte, Sorina Pintea a călătorit cu duba, din Baia Mare, în Bucureşti. Dimineaţă, imediat după vestea reţinerii, fiul său a lansat o ipoteză-şoc. Ionuţ Pintea, cel care a şi fost condamnat pentru trafic de droguri, spune că s-a întâlnit astăzi cu denunţătorul, la solicitarea senatorului PSD Liviu Marian Pop.

”Mi-a spus că a fost vorba despre încă patru plăţi. Pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop”, a mai spus fiul Sorinei Pintea.

Odată 40 de mii de euro, anul trecut. Şi câte 5 mii de euro tot către Liviu Marian Pop, bani care am înţeles că urmau să ajungă la mama mea. 02 09

LIVIU MARIAN POP, Senator PSD: Nu există aşa ceva! Nu mi-a dat, nu am cerut, nu am discutat! Dacă aş fi ştiut că e vorba despre denunţător şi despre o sumă de bani, nu l-aş fi sunat dimineaţă!

Omul de afaceri din Baia Mare nu a putut fi contactat pentru explicaţii.

Colegi din PSD susţin că dosarul penal a apărut chiar înainte ca Sorina Pintea să anunţe că va candida la funcţia de primar în Baia Mare. Recent, în spaţiu public, ea anunţase doar că face tratament pentru o boală autoimună. Aproape doi ani, Sorina Pintea a fost la conducerea Ministerului Sănătăţii. Ea a inventat pacienții sub acoperire pentru a "vindeca" sistemul de corupţie.

SORINA PINTEA în octombrie 2019: Eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm.

Potrivit declaraţiei de avere, fostul ministru are mai multe terenuri în Maramureş, un apartament modest şi datorii la bănci de 150 de mii de euro.

A primit însă de la mama sa, prin donație, 63.000 de euro, şi a încasat 12.000 de euro în urma botezului fiicei sale.

Potrivit apropiaţilor, Sorina Pintea respinge acuzaţiile de corupţie. Sâmbătă seară, judecătorii au decis să fie arestată preventiv pentru 30 de zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Sorina Pintea, acuzații de mită de zeci de mii de Euro