Antena Meniu Search
x

Video Manifestații de amploare la Moscova, pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi. Peste 3.000 de persoane, printre care si soția lui Navalnîi, au fost reținute în întreaga țară

Sunt manifestații de amploare la Moscova pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi, opozantul Kremlinului, aflat în arest. Peste 3.000 de persoane, printre care si soția lui Navalnîi, au fost reținute.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 31.01.2021, 16:33

  • Poliția a reținut peste 1.000 de persoane și a întrerupt mitinguri, duminică, la Moscova și în toată Rusia.
  • Iulia Navalnaia a fost reținută la un protest similar și săptămâna trecută.

Cel puțin 3.000 de persoane, inclusiv soția lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, au fost reținute la mitinguri organizate în toată țara, după ce susținătorii criticului de la Kremlin au ieșit în stradă pentru a protesta față de arestarea sa, în ciuda temparaturilor scăzute și amenințărilor autorităților, scrie The Guardian.

Potrivit OVD-Info, un grup de monitorizare, peste 300 de persoane au fost reținute doar la mitingul de la Moscova.

Navalnaia a fost reținută la un protest similar, în sprijinul soțului ei, săptămâna trecută.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La Moscova, polițiștii au luat măsuri fără precedent împotriva protestatarilor, paralizând centrul capitalei. Accesul în stațiile centrale de metrou din Moscova a fost oprit și mai multe străzi au fost blocate pentru a preveni formarea unor grupuri mari de persoane.

Forțată să iasă din zona de centru a orașului, mii de manifestanți care scandează „Putin este un hoț” au mărșăluit spre Piața Komsomolskaya din Moscova, o arteră feroviară importantă.

În spatele lor s-au repezit zeci de dube blindate ale poliției folosite pentru arestări în masă. 

„Moscova arată astăzi ca o fortăreață”, a spus Maria Lazareva, o protestatară care s-a trezit prinsă între două rânduri de polițiști împotriva revoltelor chiar lângă Piața Komsomolskaya. 

Sute de oameni au scandat „Libertate!” într-un marș spre închisoarea Matrosskaya Tishina din Moscova, unde se află Aleksei Navalny.

Poliția din Sankt Petersburg, cel de-al doilea oraș ca mărime din Rusia, a luat măsuri de securitate similare, închizând Nevsky Prospekt, principalul bulevard al orașului, pentru a împiedica protestatarii să se adune acolo.

Alexei Navalnîi, otrăvit în luna august, a fost arestat în Rusia

Politicianul de opoziție a fost arestat pe 17 ianuarie după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde s-a recuperat după ce a fost otrăvit. El îl acuză pe Putin că a ordonat crima, ceea ce Kremlinul neagă.

Serviciile penitenciare ruse au avertizat că nu vor ezita să-l aresteze pe Navalnîi, 44 de ani, când va sosi în Rusia, acuzându-l că a încălcat, atunci când se afla în Germania în ultimele luni, condiţiile unei eliberări în urma unei condamnări cu suspendare într-un dosar din 2014.

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, se numără printre cei care a condamnat dur reținerea lui Navanîi și a cerut eliberarea lui imediată.

„Condamn arestarea lui Aleksei Navalnîi de către autoritățile ruse. Trebuie să îl elibereze imediat și să îi asigure securitatea. Reținerea oponenților politici este împotriva îndatoririlor internaționale ale Rusiei”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Manifestații de amploare la Moscova, pentru susținerea lui Aleksei Navalnîi. Peste 3.000 de persoane, printre care si soția lui Navalnîi, au fost reținute în întreaga țară