Antena Meniu Search
x

Video "Spălăm maşini, tot". Comuna din România unde localnicii îşi permit să ude grădinile cu apă din reţeaua publică. Metrul cub costă doar 2 lei

În timp ce în zeci de localități, oamenii primesc apă doar câteva ore pe zi din cauza secetei, într-o comună din Gorj, cu dezlegare de la primărie, localnicii udă grădinile de legume, porumbul și vița-de-vie cu apă din rețeaua publică. Spun că este ieftină, își permit și nici nu au restricții.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 04.07.2024 , 11:35

În satele din Roşia de Amaradia, o fostă zonă minieră din Gorj, locuitorii nu se plâng de caniculă. Autorităţile au forat puţuri şi la peste 250 de metri, astfel că problemele cu apa în anotimpul secetos au dispărut ca prin farmec.

"Probleme nu sunt, apa este continuu, niciodată nu a fost oprită...Avem voie de la primărie dacă nu avem, să udăm grădinile, ce avem, cartofi, legume, tot", spune un localnic.

Cât despre vreo eventuală amendă, nici nu poate fi vorba. Apa din reţeaua publică este folosită de localnici în diverse scopuri. "Este apă, spălăm maşini...merge de...uitaţi. Avem apă fără restricţie, o ducem bine. Domne, aici este non-stop, uitaţi şi dumneavoastră, merge", spune un alt bărbat.

Vezi și

Localitatea, grav afectată de alunecările de teren

Pe acelaşi subiect

Circa 350.000 de lei costă realizarea unui astfel de foraj pentru care autoritățile au obținut fonduri europene. O adevărată necesitate, mai ales că, în urma lucrărilor de exploatare minieră, localitatea a fost grav afectată de alunecările de teren.

"A trebuit să forăm sub nivelul de exploatare al unităţii miniere, să putem ajunge la o pânză freatică bogată. Tocmai pentru a asigura necesarul de apă, în orice condiţie, adică să nu mai fim la mâna naturii", a declarat Liviu Cotojman, primar Roșia de Amaradia.

Rețeaua de apă e administrată de primărie și un metru cub de apă costă 2 lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Evenimente » "Spălăm maşini, tot". Comuna din România unde localnicii îşi permit să ude grădinile cu apă din reţeaua publică. Metrul cub costă doar 2 lei