Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Campania "Premianţii fără premiu"

Oamenii cu adevărat valoroşi se zbat şi dispar în umbra unor vedete de carton. Asta a fost şi problema unor hunedoreni, care s-au hotărât să schimbe acest lucru.

Vezi și

 Aşa a luat fiinţă campania "Premianţii fără premiu".

Nu este o sărbătoare electorală. Nu miroase a mici şi nici nu e vreun festival al berii. Pur şi simplu, sunt nişte români care au ieşit din case să felicite alţi români.

Unul dintre ei este Raul Oaidă. Poate că numele şi chipul său nu vă par cunoscute. Nu-i nimic. Restul lumii îl cunoaşte. A inventat mai întâi bicicleta cu motor cu reacţie, apoi o maşină din lego. care merge cu aer.

Un alt inventator, apreciat în toată lumea, dar aproape anonim în România este Corneliu Birtok Băneasă. A inventat un filtru de aer care creşte puterea motorului şi care reduce consumul.

Un alt român model este Ştefan Grosu. Este cu 2 ani mai bătrân decât România Mare. Şi încă mai lucrează chiar şi la 97 de ani. Aici, trecutul şi viitorul stau faţă în faţă şi se respectă unul pe celălalt.

În acelaşi timp, am ţinut pasul cu restul lumii. Hunedoreanul Florin Hălăuştan este singurul "ranger" recunoscut- atenţie - nu din judeţ, nu din România, ci din Europa.

Şi s-a confirmat. De trei luni, din ce în ce mai mulţi deveni participă la adunarea care are loc lângă statuia lui Decebal.

Bugetul campaniei este zero absolut. Premianţilor fără premiu li se acordă o diplomă semnată de toţi cetăţenii prezenţi, aplauze şi strângeri de mână. Pentru ei, acest gest este de nepreţuit. Iar pentru public, un semn că ţara noastră are o şansă.

Şi acum să ne întoarcem la întrebarea: "Oare ce-i lipseşte României?" Poate nişte ochelari de vedere. Aşa am vedea valorile care trec printre noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » SPECIAL! Campania "Premianţii fără premiu"