Antena Meniu Search
x

Curs valutar

SPECIAL! Moștenirea marilor personalități din Botoșani, lăsată pradă degradării

Deşi în zilele noastre nu este privit ca un judeţ-emblemă al României, Botoşaniul rămâne zona în care multe personalităţi ale ţării îşi au originile.

de Redactia Observator

la 12.02.2015 , 20:33

Deşi în zilele noastre nu este privit ca un judeţ-emblemă al României, Botoşaniul rămâne zona în care multe personalităţi importante ale ţării îşi au originile

Acolo s-au născut poezia lui Eminescu, acordurile lui Enescu sau culorile lui Luchian. Trei nume care cântăresc aproape cât întreaga istorie culturală a acestui neam.

Într-o lume ideală, această moştenire ar fi piatra de temelie a Botoşaniului modern. Din păcate nu trăim într-o astfel de realitate. În România zilelor nostare, casele lor memoriale sunt fie în paragină, fie lipsesc. Iar numele lor provoacă mai degrabă priviri uimite şi nu un sentiment de mândrie.

Vezi și

Pentru restaurari însă fonduri nu există. Mai ales că ar costa autorităţile de trei ori mai mult decât construirea unei noi clădiri. Dar măcar au ce să restareze.

E adevărat că autorităţile locale încearcă să-şi facă drum prin jungla birocratică şi să facă rost de fonduri. Întrebarea care trebuie pusă însă este alta. Pentru cine să restaureze aceste clădiri? Mai ales când întrebările legate de personalităţile Botoşaniului găsesc astfel de răspunsuri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Evenimente » SPECIAL! Moștenirea marilor personalități din Botoșani, lăsată pradă degradării