Antena Meniu Search
x

Specialiştii avertizează! Va fi DEZASTRU în Bucureşti, în cazul unui cutremur major

Un cutremur de o intensitate mare ar produce un dezastru major în Bucureşti. Asta arată un raport al Curţii de Conturi

Un cutremur de o intensitate mare ar produce un dezastru major în Bucureşti. Asta arată un raport al Curţii de Conturi

Inspectorii consideră că în ritmul actual de consolidare a imobilelor, programul va fi finalizat în 154 de ani. Probleme sunt şi la aplicaţia care ar trebui să conţină toate datele necesare în cazul unui dezastru.

Inspectorii de la Curtea de Conturi au verificat toate achiziţiile şi dotările, dar şi măsurile luate până la sfârşitul anului 2013, scrie Antena3.

Până la acea dată, în Bucureşti lucrările la doar 16 imobile din calasa I risc seismic au fost finalizate. Adică mai puţin de 9% din totalul clădirilor cu risc seismic.

"Ritmul de realizare a consolidării imobilelor este extrem de lent. În consecinţă, în condiţiile menţinerii ritmului de derulare a Programului de 1,2 imobile/an, acesta va fi finalizat în aproximativ 154 de ani", se arată în raport.

Inspectorii au mai găsit probleme şi la aplicaţia care ar trebui să conţină toate datele necesare în cazul unui dezastru. Baza de date cu numere de telefon, adrese sau instituţi este pe mai puţin de jumătate completă, deşi are câţiva ani de când a fost implementată.

O altă problemă nerezolvată de autorităţi este legată de finanţară şi dotarea Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Specialiştii avertizează! Va fi DEZASTRU în Bucureşti, în cazul unui cutremur major