Antena Meniu Search
x

Video Spectacol pe lacul Techirghiol oferit de mai multe păsări flamingo. Motivul pentru care păsările se opresc aici în fiecare an

Pe lacul Techirghiol, mai multe păsări flamingo fac deliciul privitorilor şi al fotografilor. Deşi sunt o prezenţă rară în ţara noastră, frumoasele păsări de culoare roz au mai fost văzute şi anii trecuţi, tot cam prin această perioadă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 11.03.2024, 17:55

Vezi și

Graţioasele păsări exotice caută lacuri unde nu este zgomot, unde nu sunt ambarcaţiuni sau alte păsări care să le deranjeze. Caută zone cu apă mică şi caldă, unde pot găsi hrană uşor. Specialiştii spun că păsările flamingo se opresc teoretic în România doar pentru câteva zile şi pleacă apoi spre ţări mai calde.

Unele păsări rămân totuşi aici pentru că iernile din ţara noastră au devenit tot mai blânde şi temperaturile tot mai ridicate. Se hrănesc cu alge, iar penajul roz se formează în timp tocmai datorită acestor alge. Păsările flamingo cântăresc în jur de 5 kilograme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Spectacol pe lacul Techirghiol oferit de mai multe păsări flamingo. Motivul pentru care păsările se opresc aici în fiecare an