Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spitalul Fundeni a rămas fără curent din cauza caniculei şi a consumului ridicat. Sălile de operație, trecute pe generatoare

Spitalul Fundeni din Capitală a rămas fără curent au declarat surse pentru Observator. Sălile de operație şi zonele critice funcționează pe generatoare. Compania PPC a transmis că lucrează la remedierea problemei.

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 16:06

Spitalul Fundeni din Capitală a rămas fără curent din cauza caniculei. Sălile de operație funcționează pe generatoare
Spitalul Fundeni din Capitală a rămas fără curent din cauza caniculei. Sălile de operație funcționează pe generatoare - Inquam Photos / George Călin

UPDATE Managerul Institutului Fundeni a anunţat remedierea problemei. 

Institutul Clinic Fundeni se confruntă, marţi, cu o pană de curent electric. Zonele critice funcţionează pe generatoare. Enel-ul remediază problema", a precizat managerul Anca Coliţă. Ea a transmis că operaţiile în curs se vor putea finaliza, până la rezolvarea problemei.

Pană de curent electric la Institutul Fundeni

Articolul continuă după reclamă

Spitalul Fundeni din Capitală a rămas fără curent din cauza suprasolicitării reţelei pe fondul caniculei. Sălile de operație şi zonele critice au fost trecute pe generatoare. 

"Echipe ale Rețele Electrice intervin pentru restabilirea în cât mai scurt timp a alimentării cu energie electrică pentru Spitalul Fundeni și clienții afectați din zonă. În unitatea spitalicească au fost pornite grupuri electrogene, iar consumatorii vitali sunt alimentați. Incidentul a survenit pe fondul nivelului ridicat al consumului și temperaturilor caniculare, care pun presiune asupra rețelelor" a transmis compania PPC (care a preluat Enel). 

Avertizare de blackout

Vremea extremă pune în pericol sistemul energetic naţional. Din cauza consumului uriaş, ne putem aştepta la pene de curent, avertizează Ministerul Energiei. Oficialii ne îndeamnă să utilizăm electricitatea cu responsabilitate. Să evităm să spălăm rufe la maşină seara, de exemplu, pentru că atunci toată lumea este acasă şi suprasolicită reţeaua. 

Ieri, la Spitalul Judeţean Arad, au fost întreruperi de curent repetate din cauza consumului ridicat de energie electrică. Sistemul informatic a fost afectat, iar climatizarea oprită.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Spitalul Fundeni a rămas fără curent din cauza caniculei şi a consumului ridicat. Sălile de operație, trecute pe generatoare