Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Spitalul Universitar a deschis un nou ambulatoriu. Mii de oameni, scutiţi de un drum în plus spre Capitală: "Foarte prompt"

Un nou ambulatoriu al Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti a fost deschis la Chitila. Localnicii au acces la toate serviciile medicale la ei în oraş. Construcţia centrului medical a durat aproximativ cinci ani şi îi scuteşte acum pe oameni de drumuri în plus spre Capitală. 

de Antuanela Raileanu

la 05.09.2024 , 17:35

Ambulatoriul din Chitila va deservi cel puţin 16 mii de locuitori care vor scăpa astfel de drumurile lungi până în Bucureşti pentru asistenţă medicală. 

"Vom avea tot, de la pediatrie, adică ne adresăm şi copiilor, până la oncohematologie, endocrinologie, pediatrie, sunt toate specialităţile spitalului universitar, replicate aici. Programările se fac online, se fac şi direct, practic există o legatură directă între spital şi ambulatoriu", a declarat managerul spitalului, Cătălin Cîrstoiu.

"Este foarte bine că doar traversăm, este foarte uşor de ajuns", ne spun oamenii. Peste 200 de locuri de muncă au fost scoase la concurs pentru tinerii medici.

Articolul continuă după reclamă

Construcţia a durat 5 ani

Ambulatoriul a fost construit din bani europeni prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Practic, acesta este o anexă a Spitalului Universitar de Urgenţă din Bucureşti. Autorităţile din Chitila au reuşit să obţină o finanţare de aproximativ 16 milioane de lei, iar construcţia acestuia a durat aproximativ 5 ani.

Autorităţile locale din Ilfov au contribuit cu o co-finanţare de 14.000.000 de lei. Ambulatoriul funcţionează în baza unui protocol semnat între Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti şi Primăria Chitila.

Antuanela Raileanu Like

Lumea politică este complicată, o zi nu seamănă cu alta. Știu că e complicată, văd asta "la firul ierbii". Și voi știți că e complicată, o simțiți prin toate deciziile care vă afectează.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Spitalul Universitar a deschis un nou ambulatoriu. Mii de oameni, scutiţi de un drum în plus spre Capitală: "Foarte prompt"