Antena Meniu Search
x

Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, cu menținerea restricțiilor în vigoare

Un lucru e sigur: adio, relaxare! Starea de alertă ar putea fi prelungită încă 30 de zile, din cauza recordului de îmbolnăviri. Chiar în aceste momente, Guvernul ia o decizie. 641 de oameni au fost testaţi pozitiv doar în ultimele 24 de ore şi 21 de bolnavi au pierdut lupta cu virusul.

de Redactia Observator

la 15.07.2020, 21:17

Vezi și
  • Restaurantele, cafenelele și cinematografele din interior rămân închise.
  • Purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie pentru transportul public și spațiile închise.

După patru luni de la primele restricţii, suntem încă departe de relaxare. Avem mai multe cazuri noi pe zi decât în starea de urgenţă. 

Klaus Iohannis, preşedintele României: În aceste condiţii în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba chiar creşte, astăzi este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. 

Măştile rămân în continuare obligatorii în transportul public şi în spaţiile publice închise. Rămân lacătele pe uşile restaurantelor, cafenelelor şi cinematografelor din interior, inclusiv din mall, şi se menţin restricţiile pentru mitinguri şi spectacole în spaţii închise. Decizia vine după recordurile nedorite de infectări din ultimile zile. 

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Dacă mai menţineam măcar două săptămâni acea carantină pe care o aveam, poate că acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit. 

Şi graba a stricat treaba. Recordul de infectări vine după ce destui au ignorat regulile. N-au păstrat distanţa, n-au purtat mască în interior şi au petrecut pe plajă la mare. 

Prelungirea stării de alertă va fi decisă azi, în Guvern, fără a fi nevoie de încuviinţarea Parlamentului. 

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne: Sunt foarte atent la sugestiile şi la sfaturile medicilor şi astăzi vom face o analiză de impact și vom propune măsuri concrete. Însemnând concluziile ştiinţifice ale infecţioniştilor de care trebuie să ţin cont şi eu, ca ministru, şi dumneavoastră, ca cetăţean.

Numărul infectaţilor de COVID se apropie de 35.000. De ieri până azi, avem 641 de cazuri noi. Argeş, Braşov, Prahova, Bucureşti, Dâmboviţa şi Galaţi sunt județele cu cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore. De ieri până azi a fost făcut un număr record de teste: 18.440. Efectele le vom vedea însă abia zilele următoare, când vin rezultatele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, cu menținerea restricțiilor în vigoare