Antena Meniu Search
x

Stareţul unei mănăstiri din Caransebeş, discuţii indecente cu un tânăr

Un nou scandal răsunător zguduie biserica ortodoxă. Stareţul unei mănăstiri din Caransebeş este acuzat că a avut discuţii intime cu un tânăr homosexual căruia i-ar fi povestit fanteziile.

De Redactia Observator la 04.11.2019, 11:07
Vezi și

Un nou scandal răsunător zguduie biserica ortodoxă. Stareţul unei mănăstiri din Caransebeş este acuzat că a avut discuţii intime cu un tânăr homosexual căruia i-ar fi povestit fanteziile. Tânărul a făcut publice mai multe conversaţii pe care, susţine el, le-a avut cu monahul pe Facebook.

Episcopia Caransebeşului a condamnat aceste apucături neortodoxe şi a decis să-l suspende pe stareţ.

"Stareţ: O trezire în miezul nopţii pentru un număr, ce zici? 

Tânăr: Mai ales aşa ceva."

Discuţiile neortodoxe care l-ar avea în prim plan pe stareţul mănăstirii din Caransebeş au continuat, spune tânărul de 30 de ani, cu noi aluzii sexuale. Acesta susţine că părintele i-a trimis inclusiv o poză cu el fără cămaşă.

"Stareţ: ceva în seara asta?

Tânăr: Dacă vei vrea să fim amândoi, aşa ceva se face regulat."

Preotul slujeşte de 20 de ani la mănăstire. De altfel, chiar el a ridicat-o, după ce şi-a vândut casa pentru a face rost de bani.

Localnic: Noi nu am avut probleme cu el. Îl ştim de om ca lumea, de om la locul lui.

Localnică: A fost foarte cumsecade, foarte cumsecade. N-am avut nimic cu el sau să vorbească urât sau ceva, să se comporte urât cu noi.

Localnică: De-a face rău e uşor, de-a face bine, e greu. De vede că eşti om cinstit, trebuie să te înţepe cu ceva.

Stareţul recunoaşte că a discutat cu tânărul pe Facebook: "Eu doar am lansat niște… nu a fost altceva. Sunt și poze, dar nu sunt pozele mele. A trimis el. Când el a trimis una, eu am spus: „Doar atât?!" Discuțiile nu au fost cine știe ce."

Conversaţiile, reale sau nu, au ajuns şi la mai marii bisericii.

Părintele Casian Ruşeţ, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeşului: Respectiv oprire de la cele sfinte şi suspendarea din funcţia de stareţ, demararea anchetei şi implicit desfăşurarea cu celeritate a procesului care va fi instrumentat de către consistorul monahal eparhial.

Reporterii Observator au încercat să ia legătura cu stareţul, dar acesta nu a fost de găsit la niciunul din numerele de telefon.

Stareţul acuzat urma să ocupe o funcţie importantă în biserica, spun surse din interior, şi cred că scandalul nu a apărut întâmplător. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Stareţul unei mănăstiri din Caransebeş, discuţii indecente cu un tânăr

Breaking news

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți,...

Dezastru în Turcia și Siria după cutremure. Aproape 4.900 de morți și peste 20.000 de răniți, salvatorii caută supravieţuitori sub dărâmături