Antena Meniu Search
x

Statele Unite recomandă suspendarea vaccinării cu Johnson & Johnson pentru a investiga cazuri de cheaguri de sânge

SUA recomandă o suspendare a administrării vaccinului în doză unică Johnson & Johnson pentru a investiga cazuri de cheaguri de sânge potențial periculoase, relatează AP.

de Redactia Observator

la 13.04.2021, 14:44

Statele Unite recomandă suspendarea vaccinului Johnson & Johnson pentru a investiga cazuri de cheaguri de sânge
- Profimedia

Într-o declarație comună oferită marți, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Administrația pentru Alimente și Medicamente au declarat că investighează cheaguri la șase femei în zilele de după vaccinare, în combinație cu un număr redus de trombocite. Peste 6,8 milioane de doze de vaccin J&J au fost administrate în SUA. Vaccinul nu a fost folosit în Europa.

„Siguranța vaccinului anti COVID-19 este o prioritate absolută pentru guvernul federal și luăm foarte în serios toate rapoartele privind problemele de sănătate în urma vaccinării. Persoanele care au primit vaccinul J&J care dezvoltă dureri de cap severe, dureri abdominale, dureri de picior sau dificultăți de respirație în termen de trei săptămâni de la vaccinare ar trebui să contacteze furnizorul lor de asistență medicală”, a declarat FDA într-o declarație comună cu Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Toate cele șase cazuri cu tulburare rară de coagulare a sângelui au apărut la femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani, simptomele apărând la șase până la 13 zile după vaccinare.

Johnson & Johnson a livrat către țările UE primele vaccinuri. În România 60.000 de doze ar urma să ajungă în 15 aprilie. Până la finalul lunii iunie, UE ar urma să primească 55 de milioane de doze din acest vaccin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Statele Unite recomandă suspendarea vaccinării cu Johnson & Johnson pentru a investiga cazuri de cheaguri de sânge