Video Staţiunea cu cele mai ieftine preţuri. Berea e 5 lei, iar peştele porneşte de la 8 lei
Cât costă o săptămână de concediu pe litoralul românesc? Depinde cât eşti dispus să dai. Cei care au un buget atent calculat merg la autoservire, în timp ce turiştii care nu se uită la bani aleg restaurantele. Între şezlong şi o bucăţică de nisip e o diferenţă de cel puţin 50 de lei, iar berea e amară la preţ dacă eşti comod şi nu vrei să părăseşti plaja. Echipa Observator a făcut o comparaţie între vacanţa în Mamaia şi cea din Eforie Nord, iar diferenţa e de câteva sute de lei. Nu neapărat pentru calitate, cât mai degrabă pentru comoditate. Marea e la fel de frumoasă pentru toţi.
Eforie Nord este una dintre cele mai ieftine staţiuni de pe litoral. De la cazare, la servicii pe plajă şi până la mâncare, totul e mai ieftin ca-n Mamaia, de exemplu.
"Avem meniul zilei, care costă 37 de lei. Conţine ciorbă de pui a la grec, piure cu 2 cârnăciori şi o salată de varză", a declarat Cristina Geogeana, autoservire Eforie.
La orele prânzului, autoservirile din staţiune sunt pline de pofticioşi. Preţuri accesibile găsesc turiştii şi la standurile de mâncare din apropierea plajei.
"Porneşte de la 8 lei peştele, şprotul, hamsia avem la 13 lei, bun şi ieftin. Midii, calamar pane 12 lei, creveţi pane, creveţi întregi, avem aripioare, caşcaval pane, de toate avem", a declarat Alexandru Apostol, vânzător.
Staţiunea cu cele mai ieftine preţuri
La polul opus, cei care au buzunarele largi se pot desfăta în vacanţă pe plaje private şi restaurante de lux. În Constanţa, de exemplu există un mic orăşel pe plajă care oferă clienţilor activităţi diferse şi inedite în fiecare zi. Şi restaurantele de lux îşi răsfaţă clienţii cu cele mai interesante preparate.
Preţurile într-un astfel de local sunt pe măsură. Fructele de mare costă între 50 şi 70 de lei, iar platourile pentru mai multe persoane între 200 şi 400 de lei. Restaurantele cu privelişte frontală către mare sunt cele mai vânate, iar pentru a avea o astfel de privelişte trebuie să faceţi rezervare cu cel puţin o săptămână înainte. Şi dacă tot ajungeţi aici, ar fi păcat să nu încercaţi şi un vin dobrogean. O sticlă costă între 130 şi 170 de lei.
Şi preţul şezlongurilor diferă de la staţiune la staţiune, de la 30 la 70 de lei. Turiştii au însă şi varainte de abonamente. Cei care nu vor să cheltuiască deloc bani pe şezlonguri, pot să îşi întindă cearceaful pe nisip şi să se bucure de plajă. O nouă lege a trecut în Senat, care prevede ca 20 la sută din suprafaţa plajelor de pe litoral să devină pentru uz public gratuit.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰