Directorul STB, apel către angajați: Nu mai dați crezare acestui lider de sindicat. Vom fi în imposibilitatea de a mai plăti salarii
Directorul Societății de Transport București a făcut un nou apel către angajați pentru a se întoarce pe traseu. Adrian Criț a declarat că greva afectează veniturile STB, iar dacă situația va continua astfel, "Societatea va fi în imposibilitatea de a plăti salariile". Potrivit estimărilor, pierderile provocate de grevă ajung la aproximativ 20 milioane lei, a anunțat sâmbătă directorul Criț.
"Rog angajații să meargă pe traseu, să nu mai dea crezare acestui lider. Rog instituțiile statului să intervină astfel încât sentința Tribunalului București să fie pusă în aplicare. Patru zile de grevă micșorează veniturile societății. Vom fi în imposibilitatea de a mai plăti salarii. Mulțumesc angajaților care au înțeles că trebuie să iasă pe traseu. Le voi mulțumi și celor care urmează să iasă. Legea trebuie respectată.
Ne vom îndrepta atenția către cei care au provocat acestă grevă ilegală, aceste persoane trebuie să sufere. Vom identifica persoanele responsabile și vom începe, în zilele lucrătoare, cercetarea disciplinară a celor care au provocat greva", a declarat Adrian Criț, directorul STB, în a patra zi de grevă.
A patra zi de grevă, în Capitală
Duminică dimineaţă câteva sute de angajaţi ai STB s-au adunat la autobaza Titan, încă de la primele ore ale zilei, atunci când ar fi trebui să iasă pe traseu, în timp ce unii dintre colegii lor au ieşit la lucru, conform programului. Salariaţii prezenţi la autobaza Titan au cerut demisia directorului general Adrian Criţ.
- Câțiva șoferi STB nu au participat inițial la greva din Capitală. Director: ”A fost sunat de liderii de...
- "Pedeapsa" pentru şoferii care au spart greva STB. Colegii au distrus autobuzele şi tramvaiele care au ieşit pe linii
- Greva angajaților STB continuă. Un sfert din mijloacele de transport în comun se află în trafic
La acest moment, pe străzile din Capitală circulă aproximativ 180 de mijoace de transport în comun, majoritatea troleibuze și tramvaie. Astfel, pe traseele din Capitală circulau 111 tramvaie, dintr-un total programat de 173, respectiv 55 de troleibuze din 101 vehicule, în timp ce numărul autobuzelor era tot de 15, la fel ca la ora 7:00, dintr-un total de 517 programate pentru o zi de duminică.
Sâmbătă, directorul STB Adrian Criț anunța că Societatea ar putea intra în insolvență, în urma pierderilor provocate de grevă. "Dacă noi nu ieşim în momentul de faţă la muncă, această societate poate intra în insolvenţă(...) Urmare a celor trei zile de grevă, prin diminuarea veniturilor, s-ar putea să nu mai avem din păcate bani pentru salarii, bani pentru plata utilităţilor, bani pentru alte cheltuieli necesare efectuării transportului public. Deci, sau ne începem activitatea, sau s-ar putea ca această companie să nu mai existe. Cu greu am reuşit să eşalonăm o datorie istorică pe care am preluat-o când am preluat acest mandat, de 1,3 miliarde lei. Am redus această datorie cu sprijinul municipalităţii. În momentul de faţă, datoria e undeva în jur de 900 milioane lei, cu tot cu penalităţi, către ANAF. Aceasta este eşalonată cu greu şi trebuie plătită. Orice neplată a unei rate, din păcate, duce la insolvenţă", a explicat directorul STB.
Metrorex respinge ideea unei mișcări de protest a angajaților
În media au apărut informații privind o posibilă mișcare de protest, luni, la Metrorex, care să susțină greva angajaților STB. Metrorex, însă, respinge aceste zvonuri. „Ca urmare a informațiilor apărute în presă conform cărora există suspiciunea ca circulația la metrou să fie perturbată în perioada următoare, Metrorex asigură publicul călător de întreaga sa disponibilitate, circulația trenurilor de metrou se va desfășura conform graficului existent”, a anunțat societatea.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰