Antena Meniu Search
x

Cum explica Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, faptul că avea arsuri la mâini

Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, reținut astăzi de procurorii DIICOT, fusese invitat pe 31 iulie în emisiunea Acces Direct, pentru a da explicații referitoare la relația cu presupusul criminal din Caracal.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.11.2019, 17:01

Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă
Ștefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, acuzat că a bătut-o şi batjocorit-o pe Luiza Melencu - Acces Direct

Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, reținut astăzi de procurorii DIICOT, fusese invitat pe 31 iulie în emisiunea Acces Direct, pentru a da explicații referitoare la relația cu presupusul criminal din Caracal.

Bărbatul, fără ocupație și domiciliu stabil, venise cu arsuri grave la mâini în emisiunea moderată de Cristina Cioran. "Nu sunt ars, e de la soare. Eu de la soare le am, știe și vecinii", a spus el, la întrebările jurnaliștilor.

În ziua în care Dincă ar fi ucis, bărbatul a spus că fusese să îl viziteze. "Aveam un șopron, dormeam acolo. Am dormit până marți seara, pe 23 iulie. Joi la 19:00 am bătut cu o piatră în poartă, că nu prea auzea, a venit la poartă și l-am întrebat <<Domnule George, mâine ce facem, ne apucăm să strângem?>> Între timp mi-a zis <<du-te și ia-ți mâncarea de la cantina socială. Și mă mai cauți după ora patru.>> Apoi am plecat", a declarat Ştefan Risipiceanu.

Acesta a mai precizat că nu a crezut, la momentul respectiv, că Gheorghe Dincă este un criminal în serie.

Ştefan Risipiceanu este acuzat de viol în formă agravată, după ce ar fi bătut-o şi violat-o pe Luiza Melencu, după ce a descoperit întâmplător că fata a fost răpită de Gheorghe Dincă.

A văzut-o pe Luiza Melencu sechestrată

"Cu puțin timp în urmă, procurorii DIICOT - Structura Centrală au reţinut un inculpat acuzat de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată asupra victimei majore din dosarul menţionat, infracţiune pedepsită cu închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. Inculpatul, în vârstă de 46 ani a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta", a declarat, miercuri, Giorgiana Hosu, procurorul-șef adjunct al DIICOT.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul Dincă Gheorghe a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima Melencu Mihaela Luiza, ce aştepta „la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism. Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului Dincă Gheorghe şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie. La explicațiile oferite de către inculpatul Dincă Gheorghe în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu Melencu Mihaela Luiza. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul Dincă Gheorghe a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate. Doresc să precizez faptul că, bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil", a mai spus procurorul-șef adjunct al DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum explica Ştefan Risipiceanu, complicele lui Gheorghe Dincă, faptul că avea arsuri la mâini