Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video STENOGRAME. Doctoriţa ucigaşă de la "Pantelimon", numită "Doamna cu coasa". Când pacienţii lăsaţi fără tratament nu mureau, avea grijă să insiste

Noi dezvăluiri şocante în cel mai mare scandal care a zguduit sistemul de sănătate - ancheta morţilor suspecte de la spitalul Sf Pantelimon. Referatul Parchetului Tribunalului București scoate la iveală lucruri îngrozitoare. Între ele, faptul că una dintre doctoriţele arestate pentru omor scădea intenţionat doza de Noradrenalină dar o creştea în momentul în care familiile pacienţilor veneau în vizită.

de Bogdan Dinu

la 09.08.2024 , 13:18

Asta reiese din discuţiile de pe secţia ATI dintre directoarea de îngrijiri medicale şi una dintre asistente. Mai mult, stenogramele din dosar, arată că asistentele cunoşteau practica şi încercau să ofere pacienţilor doza corectă atunci când medicul nu era prezent. Prin toată această situaţie ar fi trecut şi bărbatului de 54 de ani, căruia, potrivit procurorilor, i s-ar fi scăzut de mai multe ori doza de noradrenalină, ceea ce a dus la deces. Iată mai multe înregistrări din secţie.

Înregistrări din secţia ATI

 

  • Directoare: Dar la toți le-au făcut același lucru, cu Noradrenalina, le-a scăzut-o?
  • Asistentă: Se întâmpla de multe ori să ne pună să modificăm rata , de exemplu, ei au dat pe 1. Când a venit ora de vizită de la 12.00 la 13.00, am dat-o înapoi, la 15, la 10, cu cât era la pacient. sursa: Referatul Parchetului Tribunalului București 
Vezi și

"Motivul la care au recurs aceste doamne doctorite la aceasta masură a fost presiunea făcută de conducerea spitalului şi de sefa de secție pe personalul medical ca sa scape cat să poată de pacienți să poată aduce alții", spune Vasile Barbu, președintele Asociației Pacienților.

Pe acelaşi subiect

"Toți vinovații în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare!!!!! Acuzația de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată", spune premierul Marcel Ciolacu. 

Cunoscută drept doamna cu coasa

Aşadar, cele două doctoriţe sunt acuzate de omor calificat cu premeditare. Probele strânse de procurori, le-au trimis după gratii pentru 30 de zile. Iar asistenta acuzată de mărturie mincinoasă a fost pusă sub control judiciar.

Referatul de arestare întocmit de procurori arată detalii șocante despre lucrurile petrecute în spital. În momentul În care pacienții erau vizitați de aparținători, cadrele didactice le creșteau la loc dozele de noradrenalină. Iar în cazul anumitor pacienți, noradrenalina era înlocuită cu alte seruri. 

Una dintre doctorițe, cea care decidea ce pacienți primesc doze mai mici de noradrenalina, era cunoscută pe holurile spitalului drept "doamna cu coasa".

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » STENOGRAME. Doctoriţa ucigaşă de la "Pantelimon", numită "Doamna cu coasa". Când pacienţii lăsaţi fără tratament nu mureau, avea grijă să insiste