Antena Meniu Search
x

Cum se va desfăşura ancheta la Spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienţi la ATI. Explicaţiile Colegiului Medicilor

Finalizarea şi prezentarea cât mai repede a rezultatelor cercetării în cazul de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti sunt foarte importante, însă este necesară respectarea tuturor timpilor prevăzuţi de reglementările legale, susţine vineri Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 19.04.2024, 12:32

Cum se va desfăşura ancheta la Spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienţi la ATI. Explicaţiile Colegiului Medicilor
Cum se va desfăşura ancheta la Spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienţi la ATI. Explicaţiile Colegiului Medicilor

Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti (CMMB) s-a autosesizat şi a demarat o cercetare coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională cu privire la situaţia semnalată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti în urma unor informaţii că, în perioada 4-7 aprilie, în cadrul secţiei ATI ar fi decedat 17 de pacienţi printr-o administrare incorectă a unui medicament.

Ancheta disciplinară s-a declanşat în urma autosesizării Biroului Consiliului CMMB şi decizia de declanşare s-a transmis imediat Comisiei de Jurisdicţie Profesională."Comisia de Jurisdicţie a solicitat documentele medicale de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon", precum şi punctul de vedere al medicilor implicaţi, într-un termen de 3 zile, termen care se încheie astăzi, vineri, 19 aprilie. După administrarea tuturor probelor, Comisia de Jurisdicţie finalizează ancheta disciplinară prin referat al cazurilor şi trimite cele 17 dosare către Comisia de Disciplină a CMMB, în termen de 15 zile lucrătoare de la data şedinţei Comisiei de Jurisdicţie (termen prevăzut în Regulamentul privind desfăşurarea anchetei disciplinare).

În acest caz se va trimite imediat după finalizare. Preşedintele Comisiei de Disciplină repartizează prin rezoluţie dosarul către un complet format din 3 membri, iar completul de judecată stabileşte data audierii medicilor şi dacă mai sunt necesare alte probe", a precizat vineri CMMB pe Facebook.

Potrivit sursei citate, convocarea medicilor se realizează cu cel puţin 7 zile înaintea datei la care urmează sa aibă loc şedinţa Comisiei de Disciplină (termen prevăzut în Regulamentul privind desfăşurarea anchetei disciplinare).

Pe acelaşi subiect

Ancheta se va finaliza săptămâna viitoare

CMMB afirmă că după audierea părţilor şi consultarea tuturor probelor existente la dosar, completul de judecată emite o decizie, cu una din următoarele soluţii: respingerea plângerii şi stingerea acţiunii disciplinare, dacă fapta nu constituie abatere disciplinară sau dmiterea plângerii şi aplicarea uneia dintre sancţiunile prevăzute de lege"Decizia Comisiei de Disciplină se comunică părţilor şi poate fi contestată, în termen de 15 zile de la data comunicării, la Comisia Superioară de Disciplină. Dacă nu se formulează contestaţie, decizia rămâne definitivă", arată sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, atât preşedintele CMMB, Cătălina Poiană, cât şi vicepreşedinte Lucian Negreanu au fost prezenţi la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" în primele zile ale anchetei, împreună cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cum se va desfăşura ancheta la Spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienţi la ATI. Explicaţiile Colegiului Medicilor