Antena Meniu Search
x

STUDIU: Peste 35% din români vor să plece definitiv din țară

Care sunt țările pe care le-au ales?

Potrivit unui studiu Daedalus, primele opțiuni ale românilor care au spus DA emigrării sunt Germania (40,4%), Marea Britanie (37,1%), SUA (28,7%), Italia (19,7%) şi Franţa (18,5%).

Mare parte dintre aceștia sunt bărbați, persoane cu nivel de educație scăzut și venituri mici. Femeile preferă Franța sau Canada.

Românii ocupă locul al doilea într-un clasament alcătuit din 7 ţări din regiune, în ceea ce priveşte dorinţa de a se muta într-o altă ţară în viitorul apropiat, după sârbi, la acelaşi nivel cu bulgarii, dar înaintea croaţilor, turcilor, slovacilor şi cehilor.

"Sărăcia este de departe cel mai important factor care generează intenţia de emigrare. Bărbaţii sunt mai orientaţi în mod fiziologic către risc şi aventură, aşadar mai calificaţi să facă primul pas într-un astfel de demers. Pe de altă parte, suntem tributari unei societăţi de tip tradiţional în care bărbatul este cel care trebuie să aducă pâinea în casă", a declarat Daniel Enescu, managing partner Daedalus Millward Brown.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.306 de respondenţi din şapte ţări: România, Bulgaria, Serbia, Croaţia, Turcia, Cehia şi Slovacia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » STUDIU: Peste 35% din români vor să plece definitiv din țară