Antena Meniu Search
x

Video Şuier, spaima traficanţilor de droguri de la malul mării. De aproape şase ani, faimosul patruped nu ratează niciun festival

Alături de poliţiştii care au supravegheat, zilele acestea, buna desfăşurare a celui mai mare festival de la malul mării s-au aflat şi câinii specializaţi în depistarea drogurilor. Printre ei şi faimosul Şuier, un ciobănesc cu zeci de misiuni la activ. Pentru a fi mereu ageri, câinii se antrenează zilnic, în medii şi condiţii diferite. Şi sunt învăţaţi să miroasă substanţele interzise chiar şi când ies la joacă sau la plimbare.  

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 10.07.2022, 09:53

Vezi și

Câinii specializaţi în detectarea substanţelor interzise sunt la datorie pe litoral în aceste zile, pentru a se asigura că traficanţii nu distribuie substanţe interzise la cel mai mare festival de la malul mării. Blue are doi ani şi provine tot dintr-o familie de poliţişti. 

Cristina Dulgheru, poliţistă: E şi partenerul meu, dar e şi puiul meu. Anul trecut am făcut cursul de specializare detectare stupefiante.

Câinii pot detecta droguri precum canabis, cocaină şi ecstasy

Câinii, din rasele ciobănesc german şi belgian, se antrenează zi de zi. Patrupezii pot detecta droguri precum canabis, cocaină şi ecstasy. 

Pe acelaşi subiect

Silviu Stan - conductor instructor: Aici avem o bucăţică de canabis pe care o să o plasăm într-un lăcaş anume. 

Când latră sau se aşază, înseamnă că au găsit substanţa ilegală sau urme ale ei. 

Şuier, spaima traficanţilor

Vedeta raziilor e Şuier. De aproape şase ani nu ratează niciun festival, spre spaima traficanţilor. 

La centrul chinologic, câinii sunt antrenaţi să fie pe fază indiferent dacă sunt sau nu în orele de program. Şi să găsească şi urmele unor droguri care între timp au dispărut.

Asta este o pungă în care a fost transportată substanţa. 

După ce punga a fost pitită într-un tufiş, câinele poliţist este scos la ceea ce pare a fi o plimbare. Instructorii vor să se asigure dacă şi când au mintea la joacă, patrupezii pot detecta ceva necurat.

Silviu Stan - conductor instructor: Câinelui îi este foarte uşor să identifice o substanţă, chiar dacă el, practic, nu e în lucru, efectiv şi de asta folosim această capabilitate a câinelui de a căuta, practic, şi atunci când nu e în muncă.

Într-o singură noapte, câinii poliţişti au ajutat agenţii din Constanţa să depisteze 15 şoferi care consumaseră droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Şuier, spaima traficanţilor de droguri de la malul mării. De aproape şase ani, faimosul patruped nu ratează niciun festival