Antena Meniu Search
x

Sumă derizorie alocată pentru mâncarea pacienţilor cu Covid, în spital. Managerul Institutului "Marius Nasta": "Mult sub nevoia reală a unui pacient"

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" a precizat că alocarea bugetară pentru mesele pacienţilor este insuficientă, iar un bolnav de Covid mănâncă de 10 lei pe zi.

de Redactia Observator

la 03.04.2021, 10:59

Suma alocată pentru mâncare este mult prea mică pentru nevoile pacienţilor, a anunţat managerul Institutului "Marius Nasta" - Profi Media

Beatrice Mahler precizează că a văzut în spațiul public diverse discuții despre câți bani sunt alocați pentru alocația de hrană a fiecarui bolnav şi spune că aceste costuri sunt extrem de scăzute

Un bolnav cu Covid mănâncă de 10 lei pe zi

Beatrice Mahler, manager Institutul "Marius Nasta": "Consider că și la noi la Institutul Marius Nasta, costurile celor trei mese zilnice sunt din păcate extrem de reduse conform alocării bugetare( HG 851/2018), adică a banilor pe care noi ca spital îi primim pentru a asigura mâncarea pacienților. Un pacient bolnav de COVID are alocat astăzi pentru cele 3 mese, fix 10 lei/zi regim comun, 15 lei/zi pentru pacientul care are și diabet zaharat sau 16 lei/zi pentru pacientul cu tuberculoză. La Institutul Marius Nasta avem bucătăria proprie, cu personal propriu, o infrastructura pe care am modernizat-o, și măcar astfel din acest punct de vedere putem să ne gospodărim cât mai eficient conform banilor alocați"

Managerul institutului precizează că, deși spitalul este la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, suma este mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai.

"Deși la Marius Nasta suntem la limita superioară de calcul a hranei alocate zilnic, DA, din păcate alocația pentru hrana zilnică, din perspectiva mea este insuficientă, mult sub nevoia reală a unui pacient bolnav de COVID și nu numai!  Trebuiesc  găsite soluții astfel ca spitalele să primescă mai mulți bani pentru hrana pacienților, iar noi în spitale tot timpul să avem în vedere că atât calitatea, cât și cantitatea  să fie în acord nevoia pacientului", scrie managerul pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Sumă derizorie alocată pentru mâncarea pacienţilor cu Covid, în spital. Managerul Institutului "Marius Nasta": "Mult sub nevoia reală a unui pacient"