Antena Meniu Search
x

Sunt la ORDINEA ZILEI în meniul nostru! Dacă ai consumat aceste produse trebuie să mergi la medic

Mâncarea ne poate ucide! O spun specialiştii în nutriţie, care trag un puternic semnal de alarmă

Mâncarea ne poate ucide! O spun specialiştii în nutriţie, care trag un puternic semnal de alarmă

Unele dintre cele mai iubite produse pot pune în pericol viaţa a mii de romani. Este vorba de dulciuri, în special cele foarte colorate şi de anumite băuturi spirtoase ce ar conţine anumiţi coloranţi cu un potenţial cancerigen. Aditivii incriminaţi de specialişti şi care se găsesc în numeroase produse de pe piaţă sunt E 123, E 131 şi E 142.

"Este vorba de trei aditivi deosebit de periculoşi. E 123, un colorant roşu, chimic, este foarte cancerigen, la fel şi E 131, un colorant albastru, tot chimic. Aceeaşi situaţie o avem şi în dreptul E 142, un colorant chimic de culoare verde", declară specialiştii din cadrul DSVSA Iaşi, conform Bună Ziua Iaşi.

E 123 este cunoscut şi că amarant şi este folosit pentru colorarea în nuanţe de roşu a vinurilor şi a băuturilor răcoritoare în mod special. Pe etichete îl mai puteţi găsi şi că azorubina sau Acid Red. Acesta se recomandă a nu fi folosit din cauza efectelor asupra organismului printre care se numără eczeme, astm, hiperactivitate, sindrom ADHD, moarte fetală, defecte neonatale, dar mai ales cancer.

În mai multe state cum ar fi Austria, Norvegia, Rusia şi SUA este interzisă folosirea acestui aditiv şi se foloseşte cu restricţie în ţări că Franţa, Italia şi Australia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Sunt la ORDINEA ZILEI în meniul nostru! Dacă ai consumat aceste produse trebuie să mergi la medic