Antena Meniu Search
x

Video "Sunt oameni care dorm pe toate podelele". Haos pe aeroporturile din Europa: Mii de zboruri anulate, 200.000 de oameni au fost afectaţi

Este a doua zi de haos pe aeroporturile din Europa. Mii de zboruri au fost anulate din cauza unei probleme tehnice la sistemele de control trafic aerian din Marea Britanie. Sute de mii de pasageri nu pot ajunge la destinaţie, mulţi au dormit în aeroporturi şi se plâng că au rămas fără bani sau medicamente. Şi în România au fost zboruri către Regat anulate.

Alin Stan
de Alin Stan

la 29.08.2023, 22:18

Vezi și

Azi, avionul care trebuie să plece de pe Aeroportul Otopeni către Londra nu a mai decolat. Ieri, trei aeronave cu destinaţia Marea Britanie au rămas la sol la Bucureşti şi alte trei la Cluj. 

Haos pe aeroporturile din Europa

Alin Stan, reporter Observator: De ieri şi până astăzi, pe aeropăortul "Henri Coandă" din Bucureşti au fost anulate 4 zboruri şi 2 au fost întârziate spre Marea Britanie. Curse au fost anulate şi de pe alte aeroporturi din România!

Pasageri: Au zis că banii ni dau peste o lună. Noi ce facem acum, cum ajungem în Anglia? Nu ne dau nici hotel!

Pe acelaşi subiect

Pentru aeroporturile din Regat, a fost ziua cea mai proastă din ultimii 13 ani. Peste 1.200 de curse au fost anulate, adică 5% din toate zborurile din ţară, după ce o problemă tehnică a afectat sistemele care controlează traficul aerian. 200.000 de oameni au fost afectaţi, iar mulţi dintre ei au fost daţi jos din avioane. Printre ei, sute de turişti englezi din Spania. 

Marco McCool, pasager blocat în Spania: Ni s-a spus că nu decolează niciun zbor momentan şi că, dacă vrem să ne păstrăm biletele, cursa se va efectua săptămâna viitoare. Nu avem nimic de mâncat, nu am primit vouchere de hrană, nimic din partea companiilor. Sunt copii care nu au nici măcar pături. 

Mii de pasageri au dormit pe jos în aeroporturi. Alţii s-au plâns că nu au bani să ajungă la destinaţii şi nici medicamente vitale. 

Mark Harper, ministrul britanic al Transporturilor: Companiile aeriene au responsabilităţi faţă de pasageri. Dacă sunt blocaţi peste noapte, să le ofere cazare. Să le ofere mâncare şi de băut şi trebuie să se asigure că îi aduc acasă, fie prin compania lor, fie prin alta. 

Simon Calder, jurnalist The Independent: Pe aeroportul Gatwick, sunt oameni care dorm pe fiecare scaun, pe toate podelele pentru că oamenii nu au găsit camere de hotel. Impactul emoţional major este asupra pasagerilor. 

Pentru a mai reduce din haos, autorităţile au crescut numărul garniturilor de tren Eurostar către Franţa, Olanda şi Belgia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "Sunt oameni care dorm pe toate podelele". Haos pe aeroporturile din Europa: Mii de zboruri anulate, 200.000 de oameni au fost afectaţi