Antena Meniu Search
x

Video "Sunt plătiţi să ne trateze, nu să ne omoare!" Familia Alexandrei, devastată de durere, îşi cere dreptatea în stradă. Au strigat pentru a noua zi NU AM AER

Moartea Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă din Botoşani care s-a rugat de medici să îi salveze viaţa, stârneşte în continuare revoltă în rândul oamenilor, în special al mamelor. În weekend, zeci de oameni au protestat în fața Prefecturii și a Consiliului Județean Botoșani, unde i-au adus şi un omagiu tinerei mămici care s-a ridicat mult prea devreme la ceruri. Acelaşi lucru s-a petrecut şi în Timişoara, unde protestatarii au mărşăluit pe străzile oraşului, în speranţa că se va schimba ceva în sistemul medical. 

de Redactia Observator

la 28.08.2023, 08:15

Vezi și

În faţa Prefecturii din Botoşani, familia, dar şi cei care au rămas înduioşaţi de moartea tinerei mămici i-au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere.

Protestatar: Nu trebuie să mai sufere nimeni din nepăsarea altora, din neglijenţa altora. 

Îngenunchiat de durere, fratele Alexandrei cere dreptate şi spune că va continua să iasă în stradă până când lucrurile se vor schimba cu adevărat.

Vlad Miron, fratele Alexandrei: În primul rând, desfacerea contractului de muncă, în al doilea rând, suspendarea licenţei medicale. Ele nu ar mai trebui să profeseze. Noi suntem oameni, ei acolo sunt plătiţi ca să ne trateze, nu să ne omoare. 

Pe acelaşi subiect

A noua noapte de proteste la Botoşani pentru Alexandra

"Nu mai pot, nu am aer" au fost ultimele cuvinte ale tinerei însărcinate, care au declanşat durere în sufletele oamenilor din Botoşani. Ieri, în a noua zi de proteste, unii şi-au arătat revolta prin tăcere, iar alţii au simţit nevoia să o mai strige încă o dată. 

"Nu mai vrem, nu mai putem să trăim aşa", a scandat unul dintre manifestanţi.

Protestele s-au răspândit până în Bucureşti şi Timişoara

Strigătul de revoltă pentru Alexandra a ajuns şi la Timişoara. Cu flori si pancarde inscripționate cu ultimele cuvinte ale Alexandrei, timişorenii au mărşăluit pe străzile oraşului. 

Protestatar: Medicina din România nu trebuie să permită să se mai întâmple aşa ceva, în niciun spital din România. 

Protestatar: Cum a fost respectată demnitatea finţei umane, pentru ce îşi iau salariile, pentru ce îmbracă halatul alb? A fost un malpraxis.

Oamenii spun că vor ieși în stradă până când se va schimba ceva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » "Sunt plătiţi să ne trateze, nu să ne omoare!" Familia Alexandrei, devastată de durere, îşi cere dreptatea în stradă. Au strigat pentru a noua zi NU AM AER