Antena Meniu Search
x

Video "Suntem terminați, suntem şocaţi". Familia românilor morţi în tragedia din Mestre se pregăteşte de înmormântare. Voiau să vină acasă de sărbători, dar n-au mai apucat

Apar primele detalii din ancheta tragediei din Italia, în care o familie de români a murit. Autocarul circula cu 36 de km pe oră. Experţii au numărat cel puţin 27 de lovituri pe caroseria acestuia din momentul în care s-a izbit de parapet până a căzut în gol. De astăzi vor începe şi formalităţile de repatriere. Familia din România îi aştepta pe cei patru acasă de sărbători. Acum, se pregătesc de înmormântare. Atenţie, urmează imagini şi informaţii cu un puternic impact emoţional. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 07.10.2023, 08:15

Vezi și

Mama lui Mircea: Dacă așa a vrut Dumnezeu, nu te poți pune împotrivă lui Dumnezeu. Asta e! 

Mama lui Mircea: Nu! N-am cuvinte. Deci n-am cuvinte să...

"Suntem terminați, suntem şocaţi"

Sunt cuvintele sfâşietoare ale părinţilor lui Mircea. Bărbatul a sfârşit în autocarul morţii din Veneţia împreună cu toată familia. Soţia Mihaela şi cele două fiice de 8 şi 13 ani - Aurora şi Georgiana. Vestea a căzut că un trăznet peste familia lui din Târgovişte care şi-au pierdut şi fiica în urmă cu doi ani. 

Pe acelaşi subiect

Mama lui Mircea: E greu... e greu da trebuie să trec și peste asta .Trebuie să trec. N-am ce să fac  

Tatăl lui Mircea: Au fost veniți în ţară în vara. Ce să facem? Asta e. Urma să vină în ţară acum în decembrie.

Vărul bărbatului: Suntem terminați, suntem şocaţi. E ceva care nu, este peste ceva care pot să, nu pot să cred așa ceva.

Se pregăteau de un concediu în Veneţia

Familia locuia în Germania de ani buni, iar acum se bucurau de un concediu în Veneţia. De astăzi, autorităţile vor începe repatrierea trupurilor.

Cristi Popovici, reporter Observator: Consulatul României de la Trieste, care este în contact permanent cu familia, vă încercă să grăbească această operaţiune, să primească mai repede certificatele de deces de la autoritățile italiene, şi familia din România să poate lua cele patru trupuri și să le înmormânteze creştineşte. 

Trupurile neînsufleţite urmează să ajungă în ţară

Michel Di Bari, prefect Veneţia: În prezent, toate cadavrele sunt la morgă. Părinţii victimelor din România încearcă să îşi revină. Noi am oferit toate informaţiile consulului României. Dacă rudele vor să îi vadă pe cei dragi acest lucru este posibil. Vă fi posibil şi să repatrieze cadavrele, iar cea mai mare parte a costurilor să fie plătită de oraşul Veneţia, care a acordat de la început maximă atenţie acestui caz. 

George Isac, avocat: Balustrada este ruginită şi este de foarte mulţi ani, o să vedem dacă procurorii o să dea o anumită responsabilitate şi balustradei.

15 turişti sunt încă în spital. Mulţi dintre ei au fost salvaţi de martori în ultima clipă, înainte de a fi înghiţiţi de flăcări. 

Declaraţiile martorilor sunt sfâşietoare

Martor Italia: Erau copii care plângeau, care urlau, care cereau ajutor. Erau toţi străini. Singurul ajutor posibil a fost să scot afară doi copii. Ei o cereau într-un pe mama lor, mă întrebau de mama lor, iar eu am aflat ieri că mama e moartă. 

Cei doi copii și mama lor aveau şi câinele în excursie. Că o minimă consolare, doctorii l-au lăsat pe cei doi fraţi să stea cu animalul în spital. 

Primele rezultate la anchetei

Între timp, apar şi primele rezultate din expertize. Autocarul circula cu 36 de km pe oră. Pe caroserie s-au găsit cel puţîn 27 de lovituri. 

Autobuzul care a fost implicat în accident era similar acestuia. 100% electric şi care duce turiştii din camping, partea industrială a Veneţiei, către zona turistică. În acest moment, în jur de 30-40 de turişti se îmbarcă pentru a pleca într-o excursie de o zi. 

Martor Italia: Mergeam pe aici cu bicicleta şi am văzut autobuzul. Erau tineri cu copii mici, în cărucioare, care aşteptau autocarul. Nu aveau mai mult de trei ani... ei au murit. 

Rezultatul autopsiei şoferului autocarului ar putea oferi indicii în ancheta. Medicii legişti vor spune dacă a avut o problema de sănătate și asta a fost cauza tragediei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » "Suntem terminați, suntem şocaţi". Familia românilor morţi în tragedia din Mestre se pregăteşte de înmormântare. Voiau să vină acasă de sărbători, dar n-au mai apucat