Antena Meniu Search
x

Video Furie și revoltă în Italia, după tragedia din Mestre. Presa acuză autorităţile pentru starea preacară a balustradei, care a permis autocarului să cadă în gol 

Două fetiţe românce de 8 şi 13 ani şi părinţii lor sunt printre victimele tragediei din Italia. Identificarea a fost dificilă din cauza arsurilor îngrozitoare. Familia locuia în Germania şi venise în Veneţia în concediu. Rudele din ţară au fost răvăşite la aflarea veştii. Atenţie, urmează detalii care vă pot afecta emoţional. Accidentul a creat revoltă în peninsulă, unde presa acuză autorităţile locale pentru starea preacară a parapetelui, care a permis autocarului să cadă în gol.  

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 06.10.2023, 14:50

Vezi și

Procurorii italieni au mers, astăzi, inclusiv la campingul unde au fost cazați, atât cei patru români, cât și celelalte victime ale accidentului. La locul unde autobuzul s-a răsturnat și a căzut de pe pod, de la o înălțime de aproximativ 20 de metri, au fost, în această dimineață, experți, care vor să afle dacă balustrada avea o secțiune lipsă, așa cum se vehiculează în mass-media italiană. Oricum, această balustradă este depășită tehnic, este ruginită și are peste 50 de ani vechime.

Experți: Balustrada nu putea să reziste unui impact cu autocarul, care avea peste 13 tone

Pe de altă parte, sunt experți care spun că, oricât de bună ar fi fost această balustradă, nu putea să reziste unui impact cu autocarul, care avea peste 13 tone.

Astăzi și mâine, autoritățile din toate țările care au avut victime în acest accident încearcă să repatrieze trupurile celor morți, inclusiv Consulatul României de la Trieste, care este în contact permanent cu familia, va încerca să grăbească această operațiune, să obțină cât mai repede certificatele de deces de la autoritățile italiene.

În tot acest timp, continuă controversele în Italia, dacă această tragedie putea fi evitată, se verifică și dacă șoferul avea toate actele la zi, dacă avea toate examenele medicale făcute la zi și, tot astăzi, se mai așteaptă un răspuns foarte important din partea medicilor legiști.

Aceștia trebuie să vină cu rezultatul necropsiei și procurorii să afle dacă șoferul avea o boală foarte gravă și, în cazul în care acest lucru se confirmă acest lucru, de ce a fost lăsat să conducă și să pună în pericol siguranța atâtor oameni. O probă împortantă în anchetă va fi cutia neagră a autocarului, cea care ține evidența a ceea ce se întâmplă în interior și în exterior. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Furie și revoltă în Italia, după tragedia din Mestre. Presa acuză autorităţile pentru starea preacară a balustradei, care a permis autocarului să cadă în gol