Antena Meniu Search
x

Video Noi ipoteze despre tragedia din Mestre. Autobuzul s-a lovit de 27 de ori până a căzut în gol. Ce ar putea dezvălui necropsia şoferului

Apar primele detalii din ancheta tragediei din Italia, în care o familie de români a murit. Autocarul circula cu 36 de km pe oră. Experţii au numărat cel puţin 27 de lovituri pe caroseria acestuia din momentul în care s-a izbit de parapet până a căzut în gol. De mâine vor începe şi formalităţile de repatriere. Familia din România îi aştepta pe cei patru acasă de sărbători. Acum, se pregătesc de înmormântare. Atenţie,imaginile şi  informaţiile au puternic impact emoţional. Anchetatorii italieni pun cap la cap probe şi încearcă să refacă ultimele momente dinaintea tragediei. 

de Redactia Observator

la 06.10.2023, 20:25

Vezi și

Părinţii românilor morţi: Dacă aşa a vrut Dumnezeu, nu te poţi pune împotriva lui Dumnezeu. Asta e! Nu ! N-am cuvinte. Deci n-am cuvinte să ...

Sunt cuvintele sfâşietoare ale părinţilor lui Mircea. Bărbatul a sfârşit în autocarul morţii din Veneţia împreună cu toată familia. Soţia Mihaela şi cele două fiice de 8 şi 13 ani - Aurora şi Georgiana. Vestea a căzut ca un trăznet peste familia lui din Târgovişte care şi-au pierdut şi fiica în urmă cu doi ani. 

Părinele românului mort: Joi seara am vorbit şi a spus că pleacă în excursie în Italia...e greu ..e greu dar trebuie să trec şi peste asta. Trebuie să trec. N-am ce sa fac. Au fost veniţi în ţară în vară. Ce să facem ? Asta e. Urma să vină în ţara acum în decembrie. Urma să vină în decembrie. E greu! 

Verişor: Suntem terminaţi suntem şocati. E ceva care nu... este peste ceva care pot să... nu pot să cred aşa ceva.

Pe acelaşi subiect

Cei 4 români se bucurau de concendiu în Italia

Familia locuia în Germania de ani buni, iar acum se bucurau de un concediu în Veneţia. De mâine, autorităţile vor începe repatrierea trupurilor.

Cristi Popovici, reporter Observator: Consulatul României de la Trieste, care este în contact permanent cu familia, va încerca să grăbească această operaţiune, să primească mai repede certificatele de deces de la autorităţile italiene, ca familia din România să poate lua cele patru trupuri şi să le înmormânteze creştineşte. 

Michele Di Bari, prefect Veneţia: În prezent, toate cadavrele sunt la morgă. Părinţii victimelor din România încearcă să îşi revină. Noi am oferit toate informaţiile consulului României. Dacă rudele vor să îi vadă pe cei dragi acest lucru este posibil. Va fi posibil şi să repatrieze cadavrele iar cea mai mare parte a costurilor să fie plătită de oraşul Veneţia, care a acordat de la început maximă atenţie acestui caz. 

George Isac, avocat: Balustra este ruginită şi este de foarte mulţi ani, o să vedem dacă procurorii o să dea o anumită responsabilitate şi balustradei.

Supravieţuitorii, salvaţi de primii martori

15 turişti sunt încă în spital. Mulţi dintre ei au fost salvaţi de martori în ultima clipă, înainte de a fi înghiţişi de flăcări. 

Martor accident: Erau copii care plângeau, care urlau, care cereau ajutor. Erau toţi străini. Singurul ajutor posibil a fost să scot afară doi copii. Ei o cereau într-una pe mama lor, mă întrebau de mama lor, iar eu am aflat ieri că mama e moartă. 

Cei doi copii si mama lor aveau şi câinele în excursie. Ca o minimă consolare, doctorii l-au lăsat pe cei doi fraţi să stea cu animalul în spital. Între timp, apar şi primele rezultate din expertize. Autocarul circula cu 36 de km pe oră. Pe caroserie s-au găsit cel puţin 27 de lovituri. 

Cristi Popovici, reporter Observator: Cercetările preliminare ale anchetatorilor arată că autocarul s-a proptit în această prima balustradă, moment în care a ajuns în acestă porţiune lipsă, s-a rupt şi cea de a doua balustradă şi a sarit în gol. Autobuzul care a fost implicat în accident era similar acestuia. 100% electric şi care duce turiştii din camping, partea industrială a Veneţiei, către zona turistică. În acest moment, în jur de 30-40 de turişti se îmbarcă pentru a pleca într-o excursie de o zi. 

Necropsia şoferului ar putea face desluşi misterul

Rezultatul autopsiei şoferului autocarului ar putea oferi indicii în ancheta. Medicii legişti vor spune dacă a avut o problema de sanatate si asta a fost cauza tragediei.

Cristi Popovici, reporter Observator: Procuratura din Veneţia a primit astăzi rezultatul necropsiei şoferului autobuzului, însă rezultatele nu au fost făcute publice presei. Cel mai probabil în zilele următoare va fi organizată o conferinţă, unde vom primi şi noi răspunsurile pe care le dorim. Să aflăm într-adevăr dacă şoferului i s-a făcut rău în momentul producerii accidentului. Mulţi spun că tragedia ar fi putut fi evitată dacă balustrada era reparată de autorităţile italiene care o aveau în administrare. Există divada pe Google Maps. O fotografie de acum un an cu o porţiune de 2 metri lipsă. În această porţiune a sărit autocarul de pe pod.

Chiar dacă şoferul a tras dreapta de volan, balustrada rutieră a rezistat o porţiune de 30 de m, dar când autocar a ajuns în zona aceasta, unde lipsea bucata respectivă, a ieşit cu totul de pe şosea, a rupt şi balustrada pietonală şi a căzut în gol. Familia celor 4 români decedaţi este în contact permanent cu Consulul României în zonă, Victor Lotreanu. Noua ne-a spus că formalităţile de repatriere vor fi făcute toate de către statul român pe cheltuiala statului român iar operaţiunea ar trebuie să fie gata în câteva zile.  În cadrul anchetei experţii vor verifica şi cutia neagră a autocarului, care ar trebui să includă înregistrări audio din interior şi vor expertiza şi telefonul şoferului pentru a vedea dacă există discuţii despre starea sa de sănătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Noi ipoteze despre tragedia din Mestre. Autobuzul s-a lovit de 27 de ori până a căzut în gol. Ce ar putea dezvălui necropsia şoferului