Antena Meniu Search
x
LIVE

Update Precizările lui Iker Casillas, după tweetul care a făcut înconjurul lumii: "Cont piratat. Scuze tuturor fanilor mei și comunității LGBT"

Pe contul de Twitter al fostului portar Iker Casillas, legenda echipei Real Madrid și a Spaniei, a apărut duminică după-amiază un mesaj scurt care a făcut înconjurul lumii: "Sper că mă veți respecta: sunt gay #duminicăfericită". Ulterior, postarea de pe Twitter a fost ștearsă, iar într-un alt tweet, publicat la câteva ore distanță, fostul fotbalist a precizat că i-a fost piratat contul.

De Redactia Observator la 09.10.2022, 20:58

UPDATE 20:15. Iker Casillas susține că contul lui de Twitter a fost piratat

"Cont piratat. Din fericire totul în ordine. Scuze tuturor fanilor mei. Și, desigur, mai multe scuze pentru comunitatea LGBT", a scris Iker Casillas pe contul de Twitter.

În cursul zilei, pe contul său de Twitter a fost publicat următorul mesaj: "Sper că mă veţi respecta: sunt gay".

Ulterior, fostul său coechipier la naţionala Spaniei, Carles Puyol, a răspuns cu un mesaj ironic, sugerând că nu este vorba de un anunţ real: "Este timpul să povestim despre relaţia noastră, Iker", a scris Puyol, însoţind mesajul său cu emoticoane.

Casillas, fostă vedetă a lui Real Madrid, este o mare figură a sportului spaniol după tripla istorică Euro-Mondial-Euro reuşită de "La Roja" între 2008 şi 2012.

Relaţia sa foarte mediatizată cu ziarista Sara Carbonero, pe care a sărutat-o în direct imediat după câştigarea CM 2010, a făcut deliciul presei, înaintea răsunătoarei lor despărţiri din 2021. Ei au doi copii.

Reacție dură a lui Joshua Cavallo, singurul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea

Mesajele publicate pe conturile lui Casillas şi Puyol l-au făcut să reacţioneze pe Joshua Cavallo, singurul fotbalist care şi-a recunoscut homosexualitatea şi care evoluează într-un campionat de primă divizie, în cel al Australiei (A-League).

"Iker Casillas şi Carles Puyol glumesc şi se distrează pe tema coming-out-ului în fotbal, e trist. Este o experienţă dificilă prin care trebuie să treacă orice persoană din comunitatea LGBTQ+. Să văd cum modelele mele şi legende ale acestui sport se amuză pe seama coming-out-ului şi a comunităţii mele este dincolo de lipsă de respect", a scris Cavallo.

În urmă cu un an, în octombrie 2021, mijlocaşul, pe atunci în vârstă de 21 de ani, a postat pe reţelele de socializare un videoclip în care spunea: "Sunt fotbalist şi sunt gay". Postarea a fost vizionată de şapte milioane de ori în 24 de ore.

În Spania, a treia ţară din lume care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, în 2005, deschiderea către LGBT+ rămâne un tabu în fotbalul profesionist masculin. Niciun jucător în activitate în La Liga nu a făcut pasul până în prezent.

Iker Casillas, unul dintre cei mai buni portari din istoria fotbalului

Considerat a fi unul din cei mai buni portari din toate timpurile, Casillas a fost nominalizat la premiul Fotbalistul European al Anului în 2008, clasându-se pe locul patru. La sfârșitul anului 2012 el a fost inclus în UEFA Team of the Year pentru a 6-a oară consecutiv. Casillas este unul din puținii jucători jucători care au câștigat titluri în toate competițiile majore de club și de echipe naționale. Pe 19 octombrie 2010, Casillas a devenit portarul cu cele mai multe apariții din toate timpurile în UEFA Champions League, iar în noiembrie 2011, el a devenit jucătorul cu cele mai multe selecții la echipa națională de fotbal a Spaniei.

Iker Casillas este unul din cei trei jucători din istoria fotbalului care au reușit să câștige Campionatul European de Fotbal, Campionatul Mondial de Fotbal și Liga Campionilor UEFA, ceilalți doi fiind Franz Beckenbauer și Didier Deschamps.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Precizările lui Iker Casillas, după tweetul care a făcut înconjurul lumii: "Cont piratat. Scuze tuturor fanilor mei și comunității LGBT"